Zijn Britse steno destructief?

Vooral Britse Shorthairs zijn over het algemeen de meest stabiele katten en gedragen zich niet destructief tenzij er iets heel mis is. Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. Moggie-katten, Labradors en Border Collies zijn volgens een nieuwe studie enkele van de meest destructieve huisdierenrassen in het VK. Britse kortharen staan over het algemeen niet bekend om agressie.

Het zijn goed opgevoede, rustige, aanhankelijke en zachtaardige katten. De Britse korthaar kat heeft een geweldig egaal temperament. Ze zijn actief en aanhankelijk, maar niet destructief of aanmatigend. Ze zijn volledig onafhankelijk wanneer ze dat willen, maar ze zullen je ook volgen en de hele dag bij je inchecken.

Britse korthaar kan geweldige katten in een appartement zijn, alert en speels zijn zonder hyper of destructief te zijn. Britse Shorthairs hebben de neiging om hun loyaliteit aan het hele gezin te tonen in plaats van één persoon te selecteren met wie ze een band willen opbouwen. Ze zijn over het algemeen onafhankelijker dan veel rassen en passen zich meestal goed aan de meeste situaties aan. Britse Shorthairs zijn meestal geen vocale katten; ze maken kleine piepende geluiden in plaats van miauwen, wat nogal humoristisch is afkomstig van die potige lichamen.

Ze maken het goed door enkele van de luidste spinnen die je ooit hebt gehoord; Britse Shorthairs staan vaak bekend om hun spinnen van het motorboottype. Britse korthaar katten hebben een gematigd energieniveau. Ze worden bankaardappelen als ze volwassen zijn, hoewel bekend is dat volwassen mannetjes buitensporig rondhangen. Dit kattenras is niet destructief en ze hebben geweldige manieren.

Over het algemeen, hoewel, een eigenaar van een Britse korthaar zou onafhankelijk gezelschap moeten verwachten in plaats van uitbundige uitingen van fysieke genegenheid. In veel opzichten lijkt de strijd van de Britse korthaar om erkenning op die van de Amerikaanse korthaar in Noord-Amerika. Het is geen verrassing dat dit specifieke ras werd gekozen als de Cheshire Cat, aangezien zelfs niet-fictieve Britse Shorthairs een zeer grote glimlach lijken te hebben zonder de hoektanden natuurlijk. Wheeler, de auteur van British Shorthair Cats, dit mooie ras is buitengewoon lief en gemakkelijk in de omgang.

Een kattenvriendelijk kind is eigenlijk een heel goede speelkameraadje voor een Britse korthaar; de grenzeloze energie en liefde voor plezier van een kind kunnen helpen de neiging van de Britse korthaar om indolent te worden met de leeftijd te compenseren. Afgezien van hun lange vacht heeft de Britse langhaar dezelfde fysieke kenmerken en persoonlijkheid als de Britse korthaar. Als je Britse korthaar niet op het ene speeltje reageert, probeer dan een ander; sommige katten geven de voorkeur aan een kreukelbal, een klein belletje of zelfs een klodder voedsel aan het einde van een lange lepel om te achtervolgen. Er zijn uitschieters, natuurlijk heb ik een of twee Britse Kortharen gekend die praktisch van de knieën van hun eigenaren moesten worden gekraakt.

British Shorthairs die zullen worden gefokt, moeten worden gescreend op HCM, en katten geïdentificeerd met HCM moeten worden verwijderd uit fokprogramma's. Laat uw kinderen altijd zien hoe ze op de juiste manier met een kat moeten omgaan en laat ze weten dat de Britse korthaar er niet zo dol op is vastgehouden te worden. Hoewel de Britse korthaar een uitstekende metgezel is voor een kat of hond, moet u uw BSH absoluut geen toegang geven tot kleinere dieren. Britse Shorthairs houden er niet van om opgepakt te worden, en tolereren het met stijve gestrekte benen om je weg te duwen.

De meest prominente en potentieel gewilde kleur is de „British Blue”, een blauwe (grijze) Britse korthaar. Toen het fokken van stamboomkatten een rage werd in Victoriaans Engeland, was de Britse korthaar (simpelweg bekend als de korthaar in Groot-Brittannië) een van de eerste rassen die werd ontwikkeld.

Leave a Comment

Required fields are marked *