Waarom is Britse korthaar de beste kat?

De Britse korthaar is een zeer aangename kat om als metgezel te hebben. Ze is makkelijk in de omgang en kalm. De Britten zijn een zeer loyale, liefhebbende kat en zullen zich hechten aan al haar familieleden. Hoewel de Britten graag spelen, heeft ze geen aandacht per uur nodig.

Een van de meest populaire kattenrassen ter wereld, de Britse korthaar wordt toepasselijk genoemd. Ze hebben niet alleen een dikke, pluche korte jas, ze hebben ook een vriendelijke maar no-nonsense, dat wil zeggen, eerder Britse gevoeligheid voor het leven. Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld. De Britse korthaar is een van de oudste kattenrassen.

Vaak beschreven als „teddybeerachtig”, dit ras is aanhankelijk, goedaardig en fel loyaal, maar ook speels en nieuwsgierig. De Britse korthaar is een geweldige metgezel voor individuen en gezinnen met kinderen. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar. Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteiten voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend.

Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden. Britse kortharen zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet per se op schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen.

Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert. Alles aan de Britse korthaar is groter dan het leven, van zijn sterke, dikke bouw en ronde, gelukkige gezicht tot zijn genereuze karakter. Ondanks dat het zeer intelligent is, is dit zachte ras zeer geschikt voor een rustig, rustig leven. Een Britse korthaar is ook comfortabel met kinderen en andere huisdieren.

Als u de eigenaar bent van een Britse korthaar kat of overweegt er een te kopen, kunt u onze kattenverzekeringspolissen bekijken om ervoor te zorgen dat uw huisdier de zorg krijgt die ze nodig hebben in het geval van een ziekte of ongeval. Net als andere rassen hebben Britse steno frequente nagelversieringen en tandheelkundige zorg nodig, evenals regelmatige uitstapjes naar de dierenarts. Een boze Britse korthaar zal zichzelf over het algemeen in een huff uittrekken in plaats van vingers te bijten of uit te halen om met haar klauwen naar grijpende handjes te slaan. Om te helpen voorkomen dat gezondheidsproblemen ontstaan, begint u met het verkrijgen van uw Britse korthaar kitten van een gerenommeerde fokker die gezonde volwassenen gebruikt.

Het is aan jou als verantwoordelijke eigenaar van een huisdier om ervoor te zorgen dat je Britse korthaar voldoende beweging en stimulatie krijgt om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijft. Tijdens de eerste georganiseerde kattenshow, gehouden in Crystal Palace in Londen in 1871, won een blauwe tabby Britse korthaar van Weir Best in Show. Voordat u een kitten koopt, moet u overwegen of een volwassen Britse korthaar misschien een betere keuze is voor uw levensstijl. Dus waarom voelt het alsof we er dagelijks zo weinig over horen? Als je het ons vraagt, wordt het hoog tijd dat we Britse steno waarderen voor de dynamische kleine metgezellen die ze zijn.

Het is belangrijk om uw Britse korthaar het juiste soort dieet te geven, dat wil zeggen een premium kattenvoer met een hoog eiwitgehalte en geen graan. Kittens met Britse korthaar kunnen heel snel hun uitrusting ontgroeien, dus onthoud dit wanneer u op zoek bent naar uw kat. U kunt ervoor zorgen dat uw Britse korthaar een lang en gezond leven heeft door haar een verstandig dieet te geven, haar één keer per jaar te laten controleren en ervoor te zorgen dat ze voldoende stimulatie en lichaamsbeweging krijgt. Dit klinkt misschien allemaal nogal veel, maar het duurt echt niet lang en kan een groot verschil maken voor het welzijn van je Britse korthaar.

Als je Britse korthaar niet op het ene speeltje reageert, probeer dan een ander; sommige katten geven de voorkeur aan een kreukelbal, een klein belletje of zelfs een klodder voedsel aan het einde van een lange lepel om te achtervolgen. Je zou ook kunnen kijken naar het adopteren van een volwassen Britse korthaar van een zorgzame eigenaar die niet meer voor zijn huisdier kan zorgen, of het aannemen van een gepensioneerd showdier of voormalig fokvee. British Shorthairs zijn er echter ook in grijs en wit, tabby, pure crème, calico, blauwgevlekt, zwart en wit en puur wit. Britse steno is actief zonder luidruchtig te zijn, ze zijn aanhankelijk zonder kleverig te zijn, en ze zijn slim, maar voelen niet de behoefte om te pronken door uit te zoeken hoe je je koelkast moet openen.

De laatste nachtelijke speelsessie draagt mijn Britse Shorthairs uit en voorkomt dat de jongere me's nachts lastig valt. .

Leave a Comment

Required fields are marked *