Zijn Britse korthaar katten verlegen?

Vaak beschreven als de Bulldog van de kattenwereld, zijn Britse korthaar katten erg relaxed. Het algemene temperament van het ras is speels, vriendelijk en aanhankelijk. Britse kortharen zijn over het algemeen goedaardig tegenover kinderen en andere huisdieren- zelfs honden. Het zijn zeldzame praters, dus als het tegen je praat, kun je maar beter luisteren.

Zoals eerder vermeld, tonen Britse korthaar katten verlegenheid wanneer ze vreemden ontmoeten. Onderzoek toont aan dat Britse steno de grootste kans hebben op minder contact met nieuwe mensen in vergelijking met alle andere katten. Hoewel het niet overdreven aanhankelijk is, heeft de Britse korthaar de neiging om met iedereen goed overweg te kunnen. Ze zijn zacht en tolereren andere huisdieren, en hoewel ze misschien niet bij elke gelegenheid knuffels zoeken, zijn ze blij dat ze worden opgepikt voor een goede knuffel.

Ze kunnen vrij onhandig zijn, dus verwacht een paar kapotte snuisterijen als de jouwe lange sprongen probeert te maken. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar. Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteit voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend. Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden.

British Shorthairs zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet noodzakelijkerwijs in een schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen. Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert.

De Britse korthaar is over het algemeen een gezond ras, hoewel ze vatbaar kunnen zijn voor hypertopische cardiomyopathie, een veel voorkomende vorm van hartaandoeningen bij katten. Ook zijn Britse Shorthairs bijna altijd verlegen voor vreemden, maar ze kunnen ook snel opwarmen en zich diep wijden aan hun mensen. Wat Britse Shorthairs betreft, zouden ze een gemakkelijke prooi zijn voor grotere roofdieren die in het bos worden aangetroffen, vooral in de Verenigde Staten. Ondanks hun standvastige genegenheid zijn Britse Shorthairs niet aanhankelijk; ze waarderen interactie, maar voelen zich comfortabel in hun eigen gezelschap, sluimeren graag op een favoriete plek of zich vermaken met speelgoed en spelletjes.

De pluche jas van de Britse korthaar is gemakkelijk te verzorgen met wekelijks kammen of borstelen om dood haar te verwijderen en huidoliën te verdelen. Dit is een grote kat en geneigd om zwaarlijvig te worden, dus let op hun voedselinname (vooral als ze gecastreerd zijn), omdat ze niet de meest actieve rassen zijn. Toen het fokken van stamboomkatten een rage werd in Victoriaans Engeland, was de Britse korthaar (simpelweg bekend als de korthaar in Groot-Brittannië) een van de eerste rassen die werd ontwikkeld. Britse Shorthairs zijn niet alleen goed met katten, maar ook honden, konijnen, vogels, fretten en vele andere soorten huisdieren.

Tenzij je er absoluut zeker van bent dat ze goed met elkaar overweg kunnen, sta een ongetrainde hond niet toe om zonder toezicht contact te hebben met je Britse korthaar kat. Met zijn korte, dikke vacht, ronde kop en wangen, grote ronde ogen en ronde lichaam lijkt de Britse korthaar niet zozeer op een knuffelige teddybeer. Je moet toezicht houden op jongere kinderen als ze met een Britse korthaar spelen, omdat ze meer ruwheid en knijpen tolereert dan echt goed voor haar is. In het geval van de Britse korthaar kan hun stoïcijnse aard hen ervan weerhouden hun ongemak onmiddellijk te communiceren.

Britse Shorthairs, in het algemeen, hebben een sterke voorliefde voor kinderen en zijn erg geduldig met de onhandige pogingen van kleintjes om hun liefde te tonen - bijna tot een fout, in feite. Elke volledig onbedoelde of opzettelijke provocatie kan ertoe leiden dat een Britse korthaar kat agressief wordt. Een andere kat kan wat speels gedrag stimuleren en hen helpen wat lichaamsbeweging te geven die anders niet zou zijn gebeurd.

Leave a Comment

Required fields are marked *