Houden Britse steno van hun eigenaren?

Deze katten zijn loyaal en liefdevol tegenover hun baasjes, en ze hebben de neiging om een sterke band te ontwikkelen met iedereen in het gezin. Vanwege hun kalme karakter hebben Britse korthaar katten de neiging om achterover te leunen en mensen en andere dieren te observeren. Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich goed in het gezinsleven.

Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mens zitten in plaats van op schoot te liggen. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een nauwe band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed overweg met goed opgevoede kinderen. De Britse korthaar staat bekend als een familiekat vanwege zijn volgzame en aanhankelijke aard.

Het ras houdt ook van interactie met mensen en in het bijzonder kinderen. Het zal geen verrassing zijn dat dit ras een populaire keuze is voor jonge gezinnen. Ze hebben de neiging om laat volwassen te worden, met behoud van een kittenachtige speelsheid tot ver in de volwassenheid. Vanwege hun ontspannen karakter is de Britse korthaar niet al te actief en zal hij lang loungen.

Een van de meest schattige gedragingen van katten is wanneer ze je kopstoten terwijl ze tegen je benen wrijven. Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar het is een zeker teken dat je kat van je houdt en voor je zorgt. Sterker nog, als een kat je kopstoot, proberen ze feromonen op je achter te laten om iedereen te laten weten dat je van hen bent. Als je Britse korthaar er niet van houdt om vastgehouden te worden, zal een poging om haar anders te trainen gewoon eindigen in frustratie en ongeluk voor jou en de kat.

Britse kortharige katten zijn gemakkelijk in de omgang en zullen iedereen in het gezin (inclusief honden en andere katten) behandelen als een goede vriend, vooral als ze als kittens worden gesocialiseerd. Britse steno zijn actief zonder luidruchtig te zijn, ze zijn aanhankelijk zonder kleverig te zijn, en ze zijn slim, maar voelen niet de behoefte om te pronken door uit te zoeken hoe je je koelkast moet openen. Ik ben verbaasd over het aantal „gemene Britse Kortharen die perfect traceerbare dieren blijken te zijn met eigenaren die denken dat ze hun katten als knuffels kunnen hanteren. Kort daarna in 1874 won een Britse korthaar genaamd Brynbuboo Little Monarch het Grand Championship van de Raad van Bestuur van de Cat Fancy.

Integendeel, Britse korthaar katten hebben een behoorlijk indrukwekkend dichte en pluche vacht die is beschreven als vergelijkbaar met een teddybeer. Ik heb geweten dat mensen kleine trucjes gebruiken, zoals de kat aaien terwijl ze eet of haar op je schoot zitten en haar iets lekkers geven; hoewel dit soort dingen effectief kan zijn om een verwaarloosde of wilde kat in het algemeen te laten wennen aan menselijk contact, het is onwaarschijnlijk dat je Britse korthaar ervan overtuigt dat knuffelen leuk is als ze vindt ze niet leuk. Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld. Voor langere tijd kun je een Britse korthaar echter niet alleen laten omdat de kans groot is dat hij depressief wordt.

British Shorthairs hebben geen duidelijke genetische ziekte; ze zijn over het algemeen een heel gezond ras als ze hun gewicht onder controle houden. Uw Britse korthaar houdt misschien van aaien en de meesten zullen op zijn minst een snelle knuffel tolereren; echter, ze hebben de neiging om genegenheid op minder fysieke manieren te uiten. Gelukkig zijn Britse Shorthairs meestal perfect tevreden om binnen te blijven en zijn ze onafhankelijk genoeg om zich bezig te houden. Blauwgrijze katten, vaak Britse blues genoemd, zijn waarschijnlijk de meest populaire kleurkeuze van liefhebbers van Britse korthaar.

De Britse korthaar zal graag met je chillen en een paar series op Netflix binge.

Leave a Comment

Required fields are marked *