Zijn Britse korthaar katten schattig?

Britse korthaar katten behoren tot de meest schattige en liefste poesjes ter wereld. British Shorthairs zijn schattig omdat ze zijn gefokt om schattig te zijn; babyachtig in feite. Als je de rasstandaard leest van de Cat Fanciers' Association (CFA - de belangrijkste kattenvereniging in Amerika) zul je meteen zien waarom dit kattenras schattig is. De Britse korthaar is een zeer aangename kat om als metgezel te hebben.

Ze is makkelijk in de omgang en rustig. De Britten zijn een zeer loyale, liefhebbende kat en zal zich hechten aan al haar familieleden. Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. Hoewel het niet overdreven aanhankelijk is, heeft de Britse korthaar de neiging om met iedereen goed overweg te kunnen.

Ze zijn zacht en tolereren andere huisdieren, en hoewel ze misschien niet bij elke gelegenheid knuffels zoeken, zijn ze blij dat ze worden opgepikt voor een goede knuffel. Hoewel de Britse korthaar een zeer intelligent ras is, lijken hun slimheid hen niet in shenanigans te leiden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de notoir ondeugende Birmese of de kwaadaardige geniale Siamese kat. Omdat Britse steno een groter kattenras is, moet u ervoor zorgen dat u ten minste twee extra grote kattenbakken koopt om uw huisdier comfortabel te huisvesten wanneer hij volgroeid is. Een Britse korthaar op een passend gewicht houden is een van de gemakkelijkste manieren om zijn algehele gezondheid te beschermen.

Het is heel gebruikelijk dat een Britse korthaar, uren van tevoren gelukkig dommelt, opspringt en bij de deur gaat zitten in afwachting van de aanstaande terugkeer van een familielid. In het geval van de Britse korthaar moet u ook onthouden dat uw kat een nogal gewild persoon is. Vanwege hun lagere energieniveau zijn ze minder vatbaar voor verveling dan andere katten en zijn ze erg goed in het vermaken zonder in de problemen te komen. Je wilt dat je Britse korthaar gelukkig en gezond is, zodat je kunt genieten van je tijd met hem, dus doe je huiswerk voordat je hem naar huis brengt.

Niet zo de Britse korthaar, die de voorkeur geeft aan meer sobere intellectuele bezigheden zoals puzzelspeelgoed of het leren van nieuwe spellen. Gezondheidsproblemen die vaak Britse kortharen treffen, zijn onder meer hypertrofische cardiomyopathie, waarbij de mannetjes veel vatbaarder zijn voor de laatste dan de eerste. Het ras ziet eruit als wat ze oorspronkelijk was, een kat die knaagdieren uit de schuur en het huis moest houden. Zoals de meeste katten zijn Britse steno niet al te kieskeurig over waar ze wonen, zolang ze liefdevolle eigenaren hebben die de tijd nemen om met hen om te gaan.

Zorg er ook voor dat je genoeg kattenbakken hebt; de gouden regel is dat het aantal nestkastjes gelijk moet zijn aan het aantal katten plus één. Deze katten hebben energie maar zijn niet zo actief, dus ze kunnen te veel aankomen (vooral in hun latere jaren) tenzij je strategieën ontwikkelt die ze in beweging houden als ze jong zijn. Kittens van Britse korthaar kunnen heel snel hun uitrusting ontgroeien, dus onthoud dit wanneer u op zoek bent naar uw kat. Leer ze dat een huisdier geen speelgoed is en moedig ze aan zich voor te stellen hoe ze zich zouden kunnen voelen over een bepaalde behandeling als ze een kat waren.

Leave a Comment

Required fields are marked *