Zullen Britse korthaar katten op je schoot zitten?

Ze zitten naast je of klimmen op hun eigen voorwaarden op je schoot. Als je een Britse korthaar ophaalt, tolereren ze het omdat dit ras erg geduldig en gemakkelijk in de omgang is, maar houd er rekening mee dat je kat er niet van zal genieten. Zijn Britse Shorthairs schootkatten? Nee, niet echt. Ze vinden het leuk om dicht bij je te zijn, maar niet per se bereid om onroerend goed op schoot te claimen.

British Shorthairs hebben geen problemen met de nabijheid. Je Britse korthaar blijft de hele dag op je hielen, ze spelen graag met je, ze kunnen goed overweg met elk gezinslid, en ze brengen graag tijd met ze door. Maar het zijn geen schootkatten. Ze zijn aanhankelijk, maar houden niet van de gebruikelijke, fysieke manieren om genegenheid te uiten.

Ze hebben deze onafhankelijkheid; ze zijn niet het type huisdier dat hunkert naar aandacht en fysieke genegenheid. Het oppakken of knuffelen zal niet alleen ongemak veroorzaken voor uw Britse korthaar, maar kan ook uw gevoelens als eigenaar van een huisdier schaden. Als je een schootkat wilt, is het BSH-ras waarschijnlijk niets voor jou. Er is een grote kans dat ze geen langere periodes van menselijk contact willen.

De niet veeleisende Britse korthaar is een onderhoudsarme, onafhankelijke kat. Deze katten zijn groot van formaat en zijn uitstekende jagers. Hoewel ze enigszins ontspannen zijn, zijn het zeker geen schootkatten. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een nauwe band hebben met hun families.

Ze kunnen meestal goed overweg met goed opgevoede kinderen. Je Britse korthaar kan haar liefde tonen door bij de deur te wachten wanneer je naar huis terugkeert, door op je hielen door het huis te rennen en door zichzelf in de buurt te parkeren als je gaat zitten om te ontspannen. In feite haten deze katten het meestal zo erg om opgepikt of behandeld te worden dat veel kattenliefhebbers zeggen dat ze het ras 'vier voeten op de grond' moeten worden omgedoopt. Ja, Britse Shorthairs kunnen naar buiten gaan, en in een veilig en gecontroleerd gebied zouden ze zich prima verplaatsen en zouden ze zich vermaken.

Dit ligt ver buiten de comfortzone van een Britse korthaar, en dus moet u als ouder zijn grenzen respecteren. British Shorthairs hebben geen duidelijke genetische ziekte; ze zijn over het algemeen een heel gezond ras als ze hun gewicht onder controle houden. De typische Britse korthaar is beslist terughoudend om opgetild te worden en geniet niet van lange periodes om in je armen te worden gehouden zoals sommige katten. Als je haar oppakt en op je schoot legt, krult de gemiddelde Britse korthaar niet op en spint ze gewoon naar beneden en loopt weg.

Britse Shorthairs, in het algemeen, hebben een sterke voorliefde voor kinderen en zijn erg geduldig met de onhandige pogingen van kleintjes om hun liefde te tonen - bijna tot een fout, in feite. Ik heb geweten dat mensen kleine trucjes gebruiken, zoals de kat aaien terwijl ze eet of haar op je schoot zitten en haar iets lekkers geven; hoewel dit soort dingen effectief kan zijn om een verwaarloosde of wilde kat in het algemeen te laten wennen aan menselijk contact, het is onwaarschijnlijk dat je Britse korthaar ervan overtuigt dat knuffelen leuk is als ze vindt ze niet leuk. Als je een kat wilt die aanhankelijk is, graag omhelsd en opgepikt wordt, geniet van knuffels, moet je een schootkat kiezen, een ander ras dat bij je past. Houd pick-ups en knuffels kort, en wen aan de manieren waarop deze katten veel aandacht van hun mensen nodig hebben om gelukkig te zijn.

Britse Shorthairs kunnen over het algemeen goed overweg met andere katten en het bieden van een vriend om mee te spelen, kan die sedentaire neigingen helpen compenseren. Britse kortharen worden vaak „teddyberen” genoemd dankzij hun ronde gezicht en dichte, harige vacht. Dus je hebt een kat waar je oprecht dol op bent en je wilt helpen bij het opbouwen van een goede sterke band tussen jou, terwijl je toch de behoeften en grenzen van je huisdier respecteert. British Shorthairs kunnen ervoor kiezen om ergens binnen handbereik te gaan liggen of rond te hangen omdat ze genieten van uw gezelschap.

Leave a Comment

Required fields are marked *