Zijn britse steno vriendelijk?

De Britse korthaar is een eenvoudig ras door en door, met een vriendelijk, rustig karakter waardoor het perfect is om bij kinderen en dieren te houden. Deze katten worden beschouwd als redelijk uitgebalanceerd en mensvriendelijk. Ze zijn niet bijzonder acrobatisch, met een veel rustiger karakter dan sommige rassen. Britse Shorthairs zijn gemakkelijk in de omgang, niet veeleisend, aanhankelijke kat, maar ze zijn vrij gereserveerd.

Ze zullen niet op je schoot zitten, maar ze vinden het leuk om dicht bij hun eigenaar te zijn, en ze kunnen heel toegewijd zijn. Ze zijn zachtaardig, stil, maar niet erg actief en houden ervan om alles te observeren wat er in hun omgeving gebeurt. Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich tot ver in het gezinsleven.

Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mensen zitten in plaats van op schoot te liggen. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een hechte band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed opschieten met goed opgevoede kinderen. Een van de meest populaire kattenrassen ter wereld, de Britse korthaar wordt toepasselijk genoemd.

Ze hebben niet alleen een dikke, pluche korte jas, ze hebben ook een vriendelijke maar no-nonsense, dat wil zeggen, eerder Britse gevoeligheid voor het leven. Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar. Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteiten voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend.

Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden. Britse kortharen zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet per se op schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen.

Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert. Ja, Britse korthaar katten zijn gemakkelijk te trainen omdat ze intelligent zijn en een hechte band aangaan met hun baasje. Trainen is meestal gemakkelijk omdat deze katten zelden dingen uit verveling vernietigen en meestal geen ongewenst gedrag ontwikkelen. Nogmaals, deze katten kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties.

Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en een dutje doen terwijl ze wachten op je terugkeer. Britse korthaar katten uiten vaak hun genegenheid door langzaam te knipperen. Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid. Alsof dit nog niet genoeg was, nam Harrison de nederige straatkat van Groot-Brittannië en transformeerde het via een intensief fokprogramma in het stamboomras dat hij de Britten noemde.

Omdat Britse steno een groter kattenras is, moet u ervoor zorgen dat u ten minste twee extra grote kattenbakken koopt om uw huisdier comfortabel te huisvesten wanneer hij volgroeid is. Britse steno is actief zonder luidruchtig te zijn, ze zijn aanhankelijk zonder kleverig te zijn, en ze zijn slim, maar voelen niet de behoefte om te pronken door uit te zoeken hoe je je koelkast moet openen. Na de oorlog werd het ras nieuw leven ingeblazen met kruisen naar huissteno, Russische Blues, Perzen en andere katten. Naast regelmatige gezondheidscontroles moet lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen in het leven van uw Britse korthaar.

Zoals het verhaal gaat, zag Carroll een Britse korthaar op het etiket van Cheshire-kaas en het inspireerde hem om de ronde tabby Cheshire Cat te maken. Lees meer over de prettige en gemakkelijke persoonlijkheid van de Britse korthaar met de volgende veelgestelde vragen. Toen het fokken van stamboomkatten een rage werd in Victoriaans Engeland, was de Britse korthaar (simpelweg bekend als de korthaar in Groot-Brittannië) een van de eerste rassen die werd ontwikkeld. De American Cat Association erkende het Britse blauw in 1967, de International Cat Association in 1979 en de Cat Fanciers Association in 1980.

Britse korthaar katten zijn gemakkelijk in de omgang en zullen iedereen in het gezin (inclusief honden en andere katten) behandelen als een goede vriend, vooral als ze als kittens worden gesocialiseerd. Britse kortharen worden vaak „teddyberen” genoemd, dankzij hun ronde gezicht en dichte, harige vacht. Interactief speelgoed, visstokken, ballen, lasers en klimstructuren zoals kattenbomen en kattenplanken helpen je Britse korthaar fit en trim te houden, fysiek en mentaal. Naast raszuivere Britse Shorthairs zoals ik, zijn er tonnen perfect zoete Britten van gemengd ras die op zoek zijn naar hun eeuwige huizen.

Dus, zijn Britse Shorthairs katten vriendelijk? Ja, gemiddeld zijn Britse Shorthairs kattenvriendelijk en zullen ze zich uiteindelijk aanpassen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *