Is britse korthaar een goede kat?

Een speelse, aanhankelijke kat, de Britse korthaar is fel loyaal en een goede metgezel voor alleenstaanden. Dagelijks poetsen van de Britse korthaar is belangrijk, vooral tijdens seizoenswisselingen wanneer de vacht dikker of dunner wordt. Britse Shorthairs zijn intelligent, aanhankelijk en hebben geen temperamentvolle kant. Ze zijn tolerant ten opzichte van kinderen en honden, waardoor ze uitstekende gezinskatten zijn.

British Shorthairs zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet noodzakelijkerwijs in een schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen. Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert.

Alles aan de Britse korthaar is groter dan het leven, van zijn sterke, dikke bouw en ronde, gelukkige gezicht tot zijn genereuze karakter. Ondanks dat het zeer intelligent is, is dit zachte ras zeer geschikt voor een rustig, rustig leven. Een Britse korthaar is ook comfortabel met kinderen en andere huisdieren. Als u de eigenaar bent van een Britse korthaar kat of overweegt er een te kopen, kunt u onze kattenverzekeringspolissen bekijken om ervoor te zorgen dat uw huisdier de zorg krijgt die hij nodig heeft in het geval van een ziekte of ongeval.

Hoewel het niet overdreven aanhankelijk is, heeft de Britse korthaar de neiging om met iedereen goed overweg te kunnen. Ze zijn zacht en tolereren andere huisdieren, en hoewel ze misschien niet bij elke gelegenheid knuffels zoeken, zijn ze blij dat ze worden opgepikt voor een goede knuffel. Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. Als ze tandenpoetstijd komt associëren met iets dat ze leuk vindt, zal je Britse korthaar kat minder terughoudend zijn om het de volgende keer te verdragen.

Mocht de mens zo onwetend zijn dat hij zich aan haar blijft vastklampen en haar niet neerlegt, dan is het tijd voor een waarschuwingsknipoog of veeg voordat de Britse korthaar zichzelf ergens buiten bereik weghaalt. Het knippen van de klauwen van uw kat te dicht bij de snelle (het roze deel van de klauw) kan leiden tot pijn en letsel voor uw Britse korthaar. De Britse korthaar die in het Crystal Palace werd getoond, was van het Britse blauwe type, met effen grijze vacht en diep amberkleurige ogen. Voor meer informatie over de geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk van de Britse korthaar, of om fokkers te vinden, bezoek de websites van de Cat Fanciers Association, Cats Center Stage, de Fanciers Breeder Referral List en The International Cat Association.

Niet alle tinten en patronen worden acceptabel geacht op het showcircuit (bijvoorbeeld British Blues met tabby markeringen) maar zijn op hun eigen manier charmant. Terwijl sommige katten de reputatie krijgen hooggespannen en springerig te zijn, is de Britse korthaar allesbehalve. U kunt uw Britse korthaar echt helpen door haar gewicht te beheersen en ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk stimulatie en lichaamsbeweging krijgt. Om de een of andere reden lijken Britse Shorthairs nogal vatbaar te zijn voor deze problemen; ik vermoed dat het alle extra snacks zijn die ze zullen pakken als je niet kijkt.

De GCCF erkende stamboom Britse Shorthairs die voldoende ver verwijderd waren van hun Perzische, Russische blauwe en Chartreux antecedenten. Met de juiste medicatie en andere interventies kan uw Britse korthaar vele gelukkige jaren leven na een HCM-diagnose. Sommige Britse Shorthairs genieten van een goede beweging van het hele lichaam van kop tot staart, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan een meer ingetogen aanpak waarbij je je concentreert op hun hoofd en schouders. Britse kortharige katten zijn gemakkelijk in de omgang en zullen iedereen in het gezin (inclusief honden en andere katten) behandelen als een goede vriend, vooral als ze als kittens worden gesocialiseerd.

Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld.

Leave a Comment

Required fields are marked *