Worden Britse korthaar katten graag opgepakt en geknuffeld?

Britse Shorthairs vinden het meestal niet leuk als mensen ze oppikken, omdat knuffelen niet de manier is waarop ze genegenheid uiten. Bovendien is het een middelgroot tot groot ras en het is moeilijk om deze katten goed te ondersteunen als je ze oppakt. British Shorthairs hebben geen problemen met de nabijheid. Je Britse korthaar blijft de hele dag op je hielen, ze spelen graag met je, ze kunnen goed overweg met elk gezinslid, en ze brengen graag tijd met ze door.

Maar het zijn geen schootkatten. Ze zijn aanhankelijk, maar houden niet van de gebruikelijke, fysieke manieren om genegenheid te uiten. Ze hebben deze onafhankelijkheid; ze zijn niet het type huisdier dat hunkert naar aandacht en fysieke genegenheid. Het oppakken of knuffelen zal niet alleen ongemak veroorzaken voor uw Britse korthaar, maar kan ook uw gevoelens als eigenaar van een huisdier schaden.

Ondanks hun minachting omdat ze zijn opgepikt, zijn Britse Shorthairs ongelooflijk liefdevol en aanhankelijk voor hun eigenaren of familie. Hoewel redelijk relaxed, is dit geen ras dat geïnteresseerd is om opgepakt en geknuffeld te worden. In feite haten deze katten het meestal zo erg om opgepikt of behandeld te worden dat veel kattenliefhebbers zeggen dat ze het ras 'vier voeten op de grond' moeten worden omgedoopt. Als ambivert heeft de Britse korthaar de perfecte mix van introversie en extraversie; ze houden van aandacht, maar zullen graag hun eigen ding doen als je het druk hebt.

Als je haar oppakt en op je schoot legt, krult de gemiddelde Britse korthaar niet op en spint ze gewoon naar beneden en loopt weg. Zoals het geval is met elke raszuivere, bestaat het gevaar dat het wordt opgenomen door iemand anders die de waarde van de kat erkent. Als je eenmaal een Britse korthaar hebt overtuigd dat je een verkeerde bent, kan het verrassend moeilijk zijn om weer in haar goede gratie te komen. De typische Britse korthaar is beslist terughoudend om opgetild te worden en geniet niet van lange periodes om in je armen te worden gehouden zoals sommige katten.

Wat Britse Shorthairs betreft, zouden ze een gemakkelijke prooi zijn voor grotere roofdieren die in het bos worden aangetroffen, vooral in de Verenigde Staten. Houd knuffels en knuffels tot korte uitbarstingen en laat de kat los zodra ze stijf of ongemakkelijk lijkt. Als je een kat wilt die aanhankelijk is, graag omhelsd en opgepikt wordt, geniet van knuffels, moet je een schootkat kiezen, een ander ras dat bij je past. British Shorthairs hebben geen duidelijke genetische ziekte; ze zijn over het algemeen een heel gezond ras als ze hun gewicht onder controle houden.

Als je respecteert hoe ze genegenheid tonen en accepteren, vorm je een band met de kat die zijn hele leven meegaat. Als je op zoek bent naar een kat die lekker op schoot wil kruipen terwijl je televisie kijkt, ben je misschien behoorlijk teleurgesteld over dit ras. In plaats van aan te nemen dat de Britse korthaar onaanhankelijk is, kijk ernaar omdat het oppakken ervan het equivalent zou kunnen zijn van het trekken van zijn staart vanuit het oogpunt van de kat.

Leave a Comment

Required fields are marked *