Op welke leeftijd kalmeren Britse korthaar katten?

Zeer energiek en speels als kittens, Britse Shorthairs hebben de neiging om rond de leeftijd van 1 te kalmeren, en naarmate ze ouder worden, kunnen ze bankaardappelen worden. Ze zijn meer geschikt om binnenkatten te zijn, omdat ze niet de nieuwsgierigheid bezitten van andere rassen die hen zo vaak in de problemen brengen, noch zullen ze waarschijnlijk wegdwalen. Een Britse korthaar zal over het algemeen kalmeren op de leeftijd van één jaar, zolang hij maar goed wordt gesocialiseerd en waarmee hij wordt gespeeld tijdens zijn vormende kittenmaanden. Het temperament van een Britse korthaar is terug te voeren op zijn ontwikkelingsstadia als kitten.

Kleur kan soms een rol spelen in de hyperactiviteit van de kat. Kattenrassen werken niet zoals hondenrassen. Het is helemaal geen garantie dat uw kat ontspannen of kalm zal zijn. De enige manier om de persoonlijkheid van een kat te kennen voordat je ze krijgt, is door een volwassen of oudere kat uit een asiel te adopteren.

De meeste kittens kalmeren tussen 6 en 12 maanden, op dat moment is het kitten ongeveer 15 in menselijke jaren. De meest actieve leeftijdsperiode voor kittens is tussen 4 weken en 26 weken. Gedurende deze tijd groeit het kitten snel, zowel fysiek, ontwikkelings als emotioneel, waarna hij of zij leert door middel van verkenning en experimenten. Hun coördinatie is nog steeds in ontwikkeling, met als gevolg dat er vaak ongelukken gebeuren, zoals een gebroken glas of potplant omver geslagen.

Wanneer kalmeren kittens van Britse korthaar? Zeer energiek en speels als kittens, Britse Shorthairs hebben de neiging om rond de leeftijd van 1 te kalmeren, en naarmate ze ouder worden, kunnen ze bankaardappelen worden. Soms krijgen katten die eenzaam zijn angst, dus houd hier rekening mee wanneer u besluit eigenaar van een huisdier te worden. British Shorthairs zijn over het algemeen een goede kat om te krijgen als je op zoek bent naar een relaxte, slimme, knuffelige katachtige vriend. Je zult waarschijnlijk geen dramatische fysieke veranderingen zien nadat je kat twee jaar oud is, hoewel haar gelaatstrekken zich zullen blijven ontwikkelen.

Geef uw kitten geen melk na het spenen, British Shorthairs worden lactose-intolerant en melk kan haar maag van streek maken. Tegen 3 - 4 jaar oud zijn de meeste katten aanzienlijk gekalmeerd en brengen ze het grootste deel van hun dag door met sluimeren. Er zijn een paar variabelen in het gedrag van de Britse korthaar, maar het goede nieuws is dat de kat waarschijnlijk uit het hyperactieve stadium zal groeien en zich zal vestigen in een ontspannen, liefdevol familiehuisdier. Sommige eigenaren kunnen tekenen van stress verwarren omdat uw kat zich „slecht of” ondeugend gedraagt - maar wanneer uw Britse korthaar zich meer dan normaal gedraagt, er is meestal een reden voor.

Een groot deel van hun ontwikkeling is vroege socialisatie, wat betekent dat de kat op zeer jonge leeftijd leert omgaan met andere katten, andere soorten en mensen. Misschien heb je een nieuw Brits korthaar kitten en wil je controleren of ze goed groeit, of misschien heb je een jonge Britse korthaar en wil je ervoor zorgen dat je kat niet te groot wordt. Kittens met Britse korthaar beginnen op ongeveer dezelfde grootte; jongens en meisjes hebben een vergelijkbaar gewicht bij de geboorte en zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Wanneer dat precies gebeurt, kan variëren, afhankelijk van het kattenras dat u heeft, maar kittens moeten een paar maanden in hun adolescente fase (tussen 8-12 maanden) beginnen te kalmeren.

Britse korthaar kittens zullen dan blijven groeien met een snelheid van ongeveer 450 kg per maand, waarbij jongens de neiging hebben om eerder sneller te groeien. Ik heb nu 3 Britse Shorthairs (2 kittens en 1 3 jaar oud mannetje) en moet zeggen dat een grote kattenboom zoals deze (van Armarkat) ons goed van pas komt.

Leave a Comment

Required fields are marked *