Is een Britse korthaar kat een goed huisdier?

Een speelse, aanhankelijke kat, de Britse korthaar is fel loyaal en een goede metgezel voor alleenstaanden. Dagelijks poetsen van de Britse korthaar is belangrijk, vooral tijdens seizoenswisselingen wanneer de vacht dikker of dunner wordt. De Britse korthaar is een zeer geduldig ras met een kalme en liefdevolle instelling. Ze hechten zich gemakkelijk aan jongeren en tolereren een bepaalde hoeveelheid kinderlijke ruwheid zonder schichtig of agressief te worden.

Een boze Britse korthaar zal zichzelf over het algemeen in een huff uittrekken in plaats van vingers te bijten of uit te halen om met haar klauwen naar grijpende handjes te slaan. Dat gezegd hebbende, moet je altijd toezicht houden op kleine kinderen rond dieren. Leer ze dat een huisdier geen speelgoed is en moedig ze aan zich voor te stellen hoe ze zich zouden kunnen voelen over een bepaalde behandeling als ze een kat waren. Kinderen krijgen het idee meestal vrij snel als je het ze in die termen voorlegt.

British Shorthairs zijn goede, rustige huisdieren voor gezinnen zodra ze voorbij hun kittenstadium zijn. Britse steno zijn geweldige metgezellen voor zachtaardige en attente kinderen en kunnen goed overweg met andere vriendelijke huisdieren. Dit klinkt misschien allemaal nogal veel, maar het duurt echt niet lang en kan een groot verschil maken voor het welzijn van je Britse korthaar. Niet zo de Britse korthaar, die de voorkeur geeft aan meer sobere intellectuele bezigheden zoals puzzelspeelgoed of het leren van nieuwe spellen.

Stel verschillende acceptabele krabplaatsen in huis op, waaronder verticale krabmachines (zoals hoge palen of kattenbomen) en horizontale krabmachines (zoals kartonnen of sisalkrabbers die plat op de grond liggen). Als je op zoek bent naar een kalme, zachtaardige huiskat die niet constant een opschudding veroorzaakt, dan is de Britse korthaar ideaal. Destijds heette het ras de British Blue, met het feit dat blauw (grijs) een veel voorkomende kleur in het ras was, vooral in het begin. Zet de kat en hond de eerste dag of twee in aparte kamers, zodat ze de kans krijgen om aan elkaars geuren en geluiden te wennen.

Mannelijke Britse Kortharen kunnen ook last hebben van hemofilie; hiervoor is echter een genetische test die uw fokker moet uitvoeren. De laatste nachtelijke speelsessie draagt mijn Britse Shorthairs uit en voorkomt dat de jongere me's nachts lastig valt. Alle kattenbakken, kattenhabitats en vooral dierendragers moeten worden gedimensioneerd met de grotere katachtige in gedachten. Britse steno kan kittenachtige energie en speelsheid blijven vertonen totdat ze volwassen zijn, maar eenmaal volledig volwassen, is dit ras kalm en gedraagt zich goed.

Britse kortharen worden vaak „teddyberen” genoemd dankzij hun ronde gezicht en dichte, harige vacht. De mediane levensduur is ongeveer 12 jaar, maar deze katten leven vaak tot ver in hun late tienerjaren en zelfs in de twintig. De Britse korthaar is een middelgrote tot grote kat met een compact, uitgebalanceerd en krachtig lichaam. Als de oren van uw Britse korthaar er rood of te vies uitzien, maak dan een afspraak om uw dierenarts te bezoeken.

De Britse korthaar is een grote kat die niet enorm is zoals de Maine Coon of Siberische kat, maar sommige mannelijke Britse steno kunnen maar liefst 17 pond wegen (vrouwtjes vullen meestal af met 12 pond of minder).

Leave a Comment

Required fields are marked *