Wat is de persoonlijkheid van een Britse korthaar kat?

De Britse korthaar is een zeer aangename kat om als metgezel te hebben. Ze is makkelijk in de omgang en rustig. De Britten zijn een zeer loyale, liefhebbende kat en zal zich hechten aan al haar familieleden. Hoewel de Britten graag spelen, heeft ze geen aandacht per uur nodig.

De Britse korthaar is zacht en gemakkelijk in de omgang, waardoor hij een uitstekende gezinsgenoot is. Hij geniet van genegenheid, maar hij is geen „ik, ik, ik type kat. Verwacht dat hij je overdag door het huis volgt en zich in de buurt vestigt, waar je ook stopt. British Shorthairs zijn een populair kattenras vanwege hun relaxte en gemakkelijke persoonlijkheid.

Deze katten lijken in eerste instantie misschien lui en afstandelijk, maar het zijn eigenlijk rustige dieren die erg loyaal en aanhankelijk zijn met hun baasje. Alles aan de Britse korthaar is groter dan het leven, van zijn sterke, dikke bouw en ronde, gelukkige gezicht tot zijn genereuze karakter. Ondanks dat het zeer intelligent is, is dit zachte ras zeer geschikt voor een rustig, rustig leven. Een Britse korthaar is ook comfortabel met kinderen en andere huisdieren.

Als u de eigenaar bent van een Britse korthaar kat of overweegt er een te kopen, kunt u onze kattenverzekeringspolissen bekijken om ervoor te zorgen dat uw huisdier de zorg krijgt die hij nodig heeft in het geval van een ziekte of ongeval. Britse korthaar katten zijn volgzame, geduldige en lieve poesjes die purrfecte metgezellen zullen zijn voor een gezin met kinderen en kattenvriendelijke honden. Ze zijn goedaardig, zeer intelligent en gewoon een beetje lui. Wil je meer lezen over andere pawsome kattenrassen? Volg de onderstaande tags om meer verhalen te ontdekken.

Britse Shorthairs zijn intelligent, aanhankelijk en hebben geen temperamentvolle kant. Ze zijn tolerant ten opzichte van kinderen en honden, waardoor ze uitstekende gezinskatten zijn. Je wilt dat je Britse korthaar gelukkig en gezond is, zodat je kunt genieten van je tijd met hem, dus doe je huiswerk voordat je hem naar huis brengt. Omgaan met andere katten is iets dat ervoor kan zorgen dat uw Britse korthaar vocaler wordt naarmate ze gedrag van andere dieren oppikken.

De Britse korthaar staat bekend als de inspiratie voor de Cheshire Cat in Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Britse Shorthairs die naar buiten gaan, lopen ook het risico gestolen te worden door iemand die zo'n mooie kat zou willen hebben zonder ervoor te betalen. Dit ras komt uit het Verenigd Koninkrijk, waar het zich van nature ontwikkelde en was de oorspronkelijke kortharige kat van de regio. Na de oorlog werd het ras nieuw leven ingeblazen met kruisen naar huissteno, Russische Blues, Perzen en andere katten.

Britse steno komt zelden in dierenasielen terecht, maar je kunt lokale Britse korthaarfokkers vragen of ze op de hoogte zijn van volwassen Britse steno die nieuwe huizen nodig hebben. Britse steno zijn geweldige metgezellen voor zachtaardige en attente kinderen en kunnen goed overweg met andere vriendelijke huisdieren. Naast regelmatige gezondheidscontroles moet lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen in het leven van uw Britse korthaar. De korte, gladde vacht van de Britse korthaar is eenvoudig te verzorgen met wekelijks borstelen of kammen om dode haren te verwijderen.

Uw Britse korthaar zal miauwen, spinnen en andere geluiden maken om met u te communiceren en uw aandacht te trekken. Britse Shorthairs vinden het meestal niet leuk als mensen ze oppikken, omdat knuffelen niet de manier is waarop ze genegenheid uiten. Het is ook bekend dat Britse Shorthairs redelijk goed overweg kunnen met andere katten, en zelfs af en toe een gezinshond. Britse Shorthairs zijn zelden destructief; hun manieren zijn die van een echte gouvernante, geen voetbalhooligan.

De Britse korthaar werd geacht te zijn ontstaan in de jaren 1870, zoals het werd tentoongesteld in de allereerste kattenshow georganiseerd door Weir en gehouden in het Crystal Palace in Londen in 1871.

Leave a Comment

Required fields are marked *