Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk?

Ondanks hun standvastige genegenheid zijn Britse Shorthairs niet aanhankelijk; ze waarderen interactie, maar voelen zich comfortabel in hun eigen gezelschap, sluimeren graag op een favoriete plek of zich vermaken met speelgoed en spelletjes. Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich goed in het gezinsleven. Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mens zitten in plaats van op schoot te liggen.

Hoewel Britse korthaar katten niet graag knuffelen of opgepakt worden, zullen sommigen graag op je schoot zitten. De Britse korthaar is een gemakkelijke katachtige. Ze geniet van genegenheid maar is niet behoeftig en houdt er niet van om gedragen te worden. Ze volgt je echter van kamer naar kamer, uit nieuwsgierigheid.

British Shorthairs zijn geen schootkatten, maar ze vinden het leuk om naast hun mensen op de bank te knuffelen. De Britse korthaar kat is een middelgroot tot groot kattenras met een korte, dichte vacht en een kenmerkende ronde kop en gezicht waardoor het veel lijkt op een knuffelige teddybeer. De Britse korthaar kat is lief en aanhankelijk zonder behoeftig of aanhankelijk te zijn. Dit ras komt uit het Verenigd Koninkrijk, waar het zich van nature ontwikkelde en was de oorspronkelijke kortharige kat van de regio.

Oorspronkelijk waren veel Britse steno blauw gekleurd (een grijze tint), maar de Britse korthaar van vandaag komt in een echte regenboog van kleuren en patronen, waaronder effen, bicolor, tabby, schildpad, calico en meer. Ze kunnen vrij onhandig zijn, dus verwacht een paar kapotte snuisterijen als de jouwe lange sprongen probeert te maken. De Britten tolereren alleen gelaten te worden. Ze is aanhankelijk maar brengt ook tijd door met slapen in de zon.

De Brit is een makkelijke kat om voor te zorgen en is een geweldige, rustige metgezel. Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid. Bijvoorbeeld, een kat die je adopteert als kitten en socialiseert om te knuffelen en op je schoot te zitten, zal zich waarschijnlijk een stuk comfortabeler voelen met deze uitingen van genegenheid naarmate ze ouder worden. Kinderen halen deze grote en zachte katten vaak op, maar het is het beste om uw kinderen in plaats daarvan uw Britse korthaar rond te laten duwen in een poppenwagen.

Uw Britse korthaar zal miauwen, spinnen en andere geluiden maken om met u te communiceren en uw aandacht te trekken. Hoewel het ras vrij is van vele genetische ziekten die andere rassen teisteren, zijn Britse Shorthairs vatbaar voor gingivitis, hypertrofische cardiomyopathie en hemofilie B. Als u uw kat het grootste deel van de dag met rust laat, zorg er dan voor dat u hem voldoende aandacht geeft wanneer u thuiskomt. Vocaal zijn is een persoonlijkheidskenmerk dat van kat tot kat sterk kan verschillen, afhankelijk van hoe u reageert op miauwen en hoeveel aandacht uw huisdier wil.

British Shorthairs kunnen ervoor kiezen om ergens binnen handbereik te gaan liggen of rond te hangen omdat ze genieten van uw gezelschap. Proberen problemen te forceren die aanstootgevend zijn voor de kat, zoals vastgehouden worden of gedwongen knuffelen, kan langzaam een wig van wantrouwen tussen jou en je kat veroorzaken. Om de jouwe op een gezond gewicht te houden, kies je een kattenvoer dat is geformuleerd voor gewichtsbeheersing, zoals Pro Plan Weight Management Formula of Purina ONE Healthy Metabolism. Ooit stond het bekend als de British Blue, maar omdat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is, wordt het de Britse of de Britse korthaar genoemd.

De Britse korthaar werd begin 1900 voor het eerst naar de Verenigde Staten gebracht, maar ze werden binnenlandse steno genoemd. Een leuke manier om Britse korthaar fokkers te ontmoeten en katten van veel verschillende rassen te zien, is het bijwonen van een lokale kattenshow. Hoewel Britse korthaar katten niet erg vocaal zijn, hoor je je huisdier spinnen en andere geluiden maken als ze zich veilig of tevreden voelen.

Leave a Comment

Required fields are marked *