Zijn Britse steno ondeugend?

De Britse korthaar is een van de oudste kattenrassen. Vaak beschreven als „teddybeerachtig”, dit ras is aanhankelijk, goedaardig en fel loyaal, maar ook speels en nieuwsgierig. British Shorthairs een of twee? Over het algemeen is het geen slecht idee om het op te nemen tegen meer dan één Britse korthaar. Hoewel katten van dit ras het op zichzelf prima doen, kunnen ze echt profiteren van het gezelschap van andere katten.

Twee BSH-katten kunnen elkaar vermaken en stimuleren wanneer hun menselijke voogden er niet zijn om mee te spelen of te aaien. Er zijn overwegingen bij het introduceren van meer dan één kat in het huishouden, zoals hoe u omgaat met wrijving tussen uw katten. British Shorthairs een of twee? Het is waar om te zeggen dat de Britse korthaar een van de meer onafhankelijke rassen is. Ze zijn niet aanhankelijk en willen meestal geen langere rondetijd met hun mensen.

Als je een alleenstaande bent die overdag veel uit is, of als je huishouden bezig is met hun leven en geen tijd heeft om uur na uur met de kat door te brengen, zou ik dit ras graag aanbevelen omdat ze het zo goed doen op zichzelf. Een speelse, aanhankelijke kat, de Britse korthaar is fel loyaal en een goede metgezel voor alleenstaanden. Een kitten Brits korthaar zal meer energie hebben en speelser zijn, maar ze zullen rustiger worden naarmate ze ouder worden. Typisch Brits, de Britse Korthaar Kat is ontspannen, gemakkelijk in de omgang en buitengewoon aanhankelijk.

Een echt beeld van elegantie, als je niet meteen valt voor hun teddybeerachtige uiterlijk (onwaarschijnlijk), dan zullen hun oogverblindende persoonlijkheden je zeker overtuigen. Het algemene temperament van het ras is speels, vriendelijk en aanhankelijk. Britse kortharen zijn over het algemeen goedaardig tegenover kinderen en andere huisdieren, zelfs honden. Het zijn zeldzame praters, dus als het tegen je praat, kun je maar beter luisteren.

Dit is geen erg actieve kat. Je vindt hem niet bovenop de koelkast, maar in plaats daarvan stevig op de vloer. Hij is slim en zal genieten van speelgoed om mee te spelen, vooral als het interactief is. Britse Shorthairs zijn intelligent, aanhankelijk en hebben geen temperamentvolle kant.

Ze zijn tolerant ten opzichte van kinderen en honden, waardoor ze uitstekende gezinskatten zijn. Hoewel Britse korthaar katten niet graag knuffelen of opgepakt worden, zullen sommigen graag op je schoot zitten. Borstel of kam de vacht van de Britse korthaar twee of drie keer per week om minimaal los haar te houden. Zoals bij zoveel rassen stierven Britse Shorthairs bijna uit tijdens de Tweede Wereldoorlog, slachtoffers van voedseltekorten waardoor fokkers hun katten niet konden voeren.

Je Britse korthaar zal perfect tevreden zijn en zal niet lijden als ze alleen wordt achtergelaten terwijl je aan het werk bent. Waar u ook uw Britse korthaar aanschaft, zorg ervoor dat u een goed contract hebt met de verkoper, opvang of reddingsgroep waarin verantwoordelijkheden aan beide kanten worden uiteengezet. Terwijl de meeste mensen zouden denken aan de klassieke blauwe jas en amberkleurige ogen, zijn Britse Shorthairs eigenlijk verkrijgbaar in een aantal kleuren en patronen, waaronder wit, zwart, chocolade, rood, tabby en meer. Denk aan de beroemde Garfield - zo zal je Britse korthaar zich gedragen, en dit is wat hem een geweldige binnenkat maakt.

Wat je misschien niet weet, is dat Britse korthaar ook een zeer zorgzame kat is, dus hoewel hij graag afstand houdt, zal hij, wanneer je je humeurig voelt of met de kou naar beneden komt, de hele dag en nacht naast je bed blijven en voor je zorgen. Gelukkig zijn Britse Shorthairs meestal perfect tevreden om binnen te blijven en zijn ze onafhankelijk genoeg om zich bezig te houden. Toen het fokken van stamboomkatten een rage werd in Victoriaans Engeland, was de Britse korthaar (simpelweg bekend als de korthaar in Groot-Brittannië) een van de eerste rassen die werd ontwikkeld. Ondanks hun minachting omdat ze zijn opgepikt, zijn Britse Shorthairs ongelooflijk liefdevol en aanhankelijk voor hun eigenaren of familie.

In plaats van aan te nemen dat de Britse korthaar onaanhankelijk is, kijk ernaar omdat het oppakken het equivalent zou kunnen zijn van het trekken van zijn staart vanuit het oogpunt van de kat. De Britse korthaar staat bekend als de inspiratiebron voor de Cheshire Cat in Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Als je een Britse korthaar ophaalt, tolereren ze het omdat dit ras erg geduldig en gemakkelijk in de omgang is, maar houd er rekening mee dat je kat er niet van zal genieten. Lees meer over de prettige en gemakkelijke persoonlijkheid van de Britse korthaar met de volgende veelgestelde vragen.

British Shorthairs die zullen worden gefokt, moeten worden gescreend op HCM, en katten geïdentificeerd met HCM moeten worden verwijderd uit fokprogramma's. .

Leave a Comment

Required fields are marked *