Zijn Britse korthaar katten knuffelig?

Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich goed in het gezinsleven. Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mens zitten in plaats van op schoot te liggen. De meeste Britse kortharen voelen zich ongemakkelijk als je ze knuffelt.

Deze katten verdragen het als je ze aait, en sommige mensen genieten er zelfs van. Ze houden er echter niet van om vastgehouden te worden, en ze zitten liever naast je om genegenheid te tonen. Ondanks hun minachting omdat ze zijn opgepikt, zijn Britse Shorthairs ongelooflijk liefdevol en aanhankelijk voor hun eigenaren of familie. Een speelse, aanhankelijke kat, de Britse korthaar is fel loyaal en een goede metgezel voor alleenstaanden.

British Shorthairs zijn zeer aanhankelijke katten, en ze zullen je op hun eigen subtiele manier met liefde overladen. Door hen te dwingen dingen te doen die ze niet graag doen, ontstaat er alleen maar ruggen tussen jou en je geliefde huisdier. De Britse korthaar is een van de oudste kattenrassen. Vaak beschreven als „teddybeerachtig”, dit ras is aanhankelijk, goedaardig en fel loyaal, maar ook speels en nieuwsgierig.

De Britse korthaar is een geweldige metgezel voor individuen en gezinnen met kinderen. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een nauwe band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed overweg met goed opgevoede kinderen. Hoewel redelijk relaxed, is dit geen ras dat geïnteresseerd is om opgepakt en geknuffeld te worden.

In feite haten deze katten het meestal zo erg om opgepikt of behandeld te worden dat veel kattenliefhebbers zeggen dat ze het ras 'vier voeten op de grond' moeten worden omgedoopt. BSH zijn absoluut geen schootkatten en hoewel ze misschien lekker aaien, hebben ze naar mijn ervaring liever gewoon dichtbij of in dezelfde kamer als jij. Het ras ziet eruit als wat ze oorspronkelijk was, een kat die knaagdieren uit de schuur en het huis moest houden. Proberen problemen te forceren die aanstootgevend zijn voor de kat, zoals vastgehouden worden of gedwongen knuffelen, kan langzaam een wig van wantrouwen tussen jou en je kat veroorzaken.

Eenmaal in Groot-Brittannië hebben ze mogelijk gefokt met de inheemse wilde katten van het eiland, om meer unieke kenmerken aan de mix toe te voegen. Misschien vind je katten die graag knuffelen met hun baasje, maar houd er rekening mee dat de meeste Britse Shorthairs hun genegenheid zullen tonen zonder te knuffelen. Als je op zoek bent naar een kat die lekker op schoot wil kruipen terwijl je televisie kijkt, ben je misschien behoorlijk teleurgesteld over dit ras. Dit ligt ver buiten de comfortzone van een Britse korthaar, en dus moet u als ouder zijn grenzen respecteren.

Wanneer je de kat herhaaldelijk dwingt vast te houden wanneer hij niet vastgehouden wil worden, conditioneer je de kat niet om de situatie leuk te vinden. Kinderen halen deze grote en zachte katten vaak op, maar het is het beste om uw kinderen in plaats daarvan uw Britse korthaar rond te laten duwen in een poppenwagen. Britse Shorthairs voor volwassenen zijn ook fantastisch met kinderen, met veel geduld en liefde om te delen. Aan het einde van de twintigste eeuw bereikten deze katten de Verenigde Staten, waar ze meteen enorm populair werden.

Leave a Comment

Required fields are marked *