Gedragen Britse steno zich goed?

British Shorthairs zijn goede, rustige huisdieren voor gezinnen zodra ze voorbij hun kittenstadium zijn. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een hechte band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed opschieten met goed opgevoede kinderen. Eenmaal gebonden, vinden Britse Shorthairs over het algemeen graag in de buurt van hun mensen.

De Britse korthaar is een zeer geduldig ras met een kalme en liefdevolle instelling. Ze hechten zich gemakkelijk aan jongeren en tolereren een bepaalde hoeveelheid kinderlijke ruwheid zonder schichtig of agressief te worden. Een boze Britse korthaar zal zichzelf over het algemeen in een huff uittrekken in plaats van vingers te bijten of uit te halen om met haar klauwen naar grijpende handjes te slaan. Dat gezegd hebbende, moet je altijd toezicht houden op kleine kinderen rond dieren.

Leer ze dat een huisdier geen speelgoed is en moedig ze aan zich voor te stellen hoe ze zich zouden kunnen voelen over een bepaalde behandeling als ze een kat waren. Kinderen krijgen het idee meestal vrij snel als je het in die termen aan hen voorlegt. Zijn Britse korthaar katten agressief? Mijn luchtige antwoord zou zijn: „het hangt ervan af of je een muis bent. Hoewel ze afstammen van generaties toegewijde mousers, is dit ras niet agressief als het gaat om mensen, andere katten en grotere huisdieren.

Ze staan eigenlijk bekend om hun volgzaamheid en kalme houding. Ze zijn goed met honden, op voorwaarde dat de hond zich goed gedraagt en niet agressief is. British Shorthairs doen het heel goed met kinderen - zelfs kleinere met grijpende handen. Als een interactie ongemakkelijk wordt voor een kat, is de gebruikelijke reactie op sissen, bijten en klauwen; een Britse korthaar verwijdert zichzelf eenvoudig uit de situatie en trekt zich zonder al te veel poespas terug op een veilige afstand.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op. Een normaal goed opgevoede kat die voldoende wordt geprovoceerd, kan agressief worden. De Britse korthaar is een van de oudste kattenrassen. Vaak beschreven als „teddybeerachtig”, dit ras is aanhankelijk, goedaardig en fel loyaal, maar ook speels en nieuwsgierig.

De Britse korthaar is een geweldige metgezel voor individuen en gezinnen met kinderen. De Britse korthaar is zeer geschikt voor elk huis met mensen die van hem zullen houden. Houd hem binnen om hem te beschermen tegen auto's, ziekten verspreid door andere katten en aanvallen van andere dieren. British Shorthairs zullen actief kleine zoogdieren, vogels en andere kleine wezens achtervolgen en aanvallen die hun roofzuchtige reactie teweegbrengen.

Een niet-gecastreerde mannelijke Britse korthaar zou luid kunnen miauwen om de aandacht te trekken van een naburige poes in hitte. Een hond probeert misschien alleen met je Britse korthaar te spelen, maar dat weet de kat niet altijd; alles wat ze weet is dat er een groter, fysiek energieker dier in haar ruimte is gekomen en met haar omgaat op manieren die ze niet begrijpt. Een Britse korthaar zal over het algemeen kalmeren op de leeftijd van één jaar, zolang het maar goed wordt gesocialiseerd en gespeeld tijdens zijn vormende kittenmaanden. Als je een Britse korthaar in een asiel vindt en het wat gedragsproblemen heeft, is de kans groot dat hij niet goed gesocialiseerd was toen hij jong was of bij zijn moeder wegkwam voordat hij het proces kon voltooien.

De pluche jas van de Britse korthaar is gemakkelijk te verzorgen met wekelijks kammen of borstelen om dood haar te verwijderen en huidoliën te verdelen. Een ander voordeel van het bieden van een dierenmetgezel voor uw Britse korthaar is dat dit stimulatie biedt voor uw BSH zonder dat u het teaserspeeltje zes keer per dag hoeft uit te breken, wat een duidelijke bonus is. De Britse korthaar is niet alleen van nature aan de grote kant, maar is ook meer dan een beetje vatbaar voor overgewicht. In het geval van de Britse korthaar moet u ook onthouden dat uw kat een nogal gewild persoon is.

De Britse korthaar wordt beschouwd als een van de oudste identificeerbare kattenrassen ter wereld. De meeste Britse Shorthairs vinden dit prima en sommigen genieten er echt van; als je een Britse korthaar hebt die echt niet kan poetsen, probeer dan snel te vegen met een rubberen borstel of een licht vochtige doek. Na de oorlog werd het ras nieuw leven ingeblazen met kruisen naar huissteno, Russische Blues, Perzen en andere katten. Wheeler, de auteur van British Shorthair Cats, dit mooie ras is buitengewoon lief en gemakkelijk in de omgang.

Oorspronkelijk waren veel Britse steno blauw gekleurd (een grijze tint), maar de Britse korthaar van vandaag komt in een echte regenboog van kleuren en patronen, waaronder effen, bicolor, tabby, schildpad, calico en meer. Dit klinkt misschien allemaal nogal veel, maar het duurt echt niet lang en kan een groot verschil maken voor het welzijn van je Britse korthaar. .

Leave a Comment

Required fields are marked *