Vervelen Britse korthaar katten zich?

British Shorthairs is een kat met een gemiddeld energieniveau. Kunnen British Shorthairs naar buiten gaan? Hoewel er stappen zijn die u kunt nemen om het risico te minimaliseren, moet u uw Britse korthaar echt als binnenkat houden. Stel een „catio” -behuizing op of neem haar mee voor wandelingen in een harnas als je denkt dat ze tijd buiten nodig heeft. Kunnen British Shorthairs naar buiten gaan? De algemene consensus onder kattenexperts is tegenwoordig dat katten binnen moeten worden gehouden, maar er zijn andersdenkenden.

Het buitenkamp wijst erop dat katten in veel opzichten wilde wezens zijn met temperamenten die nogal in strijd zijn met binnen gehouden worden. Er wordt vaak op gewezen dat Britse Shorthairs een energiezuinige kat zijn die veel aandacht van hun mensen nodig hebben om gelukkig te zijn. Onthoud dat dit hetzelfde ras is dat kan profiteren van de extra lichaamsbeweging en stimulatie die door de buitenwereld wordt geboden. Sommige katten vragen aandacht; anderen kunnen ons niet met rust laten.

Maar waarom haten Britse korthaarkatten het om opgepikt te worden? Ik ben opgegroeid met British Shorthairs en ze zijn eigenlijk geen nadelen voor de kat - er is een reden waarom het zo'n populair ras is. Hoewel je de Britse korthaar katten met rust kunt laten, is de vraag hoelang voordat ze zich vervelen, om erachter te komen blijf lezen. Omdat deze teddyachtige katten, in tegenstelling tot andere rassen, gemakkelijk kunnen worden getraind om krabmatten en palen te gebruiken in plaats van meubels. Het is maar al te gemakkelijk voor een kat om getraumatiseerd te raken door een waargenomen dreiging als ze geen veilige plek heeft om zich terug te trekken.

De mannelijke kat, bijvoorbeeld, wordt als happy-go-lucky beschouwd en gemakkelijker om vriendschap te sluiten, terwijl de poes een serieus type is. Dat gezegd hebbende, hieronder staan nog een paar dingen waar u voor moet zorgen om uw Britse korthaar binnen gezond en veilig te houden. U moet uw kat minstens één keer per jaar meenemen voor een controle en ervoor zorgen dat ze regelmatig dierenartsbezoeken krijgen om verrassingen te voorkomen. Omgaan met andere katten is iets dat ervoor kan zorgen dat uw Britse korthaar vocaler wordt naarmate ze gedrag van andere dieren oppikken.

Dit is een van de beste manieren om uw Britse korthaar overdag actief te houden en hen te helpen gemakkelijker vanaf jonge leeftijd te leren. Zelfs als je niet aanwezig bent, kan kattenspel buitengewoon constructief zijn en leiden tot de ontwikkeling van nieuwe interesses. Het is een activiteit die uw huisdier beter verdraagt dan opgepikt te worden, en uw kind krijgt nog steeds een band met uw kat. Hoewel het gedrag van een BSH-kat verschilt van kat tot kat, zijn deze teddyachtige huisdieren over het algemeen gemakkelijk in de omgang, ontspannen en onafhankelijk van aard.

Zoals het geval is met elke raszuivere, bestaat het gevaar dat het wordt opgenomen door iemand anders die de waarde van de kat erkent. Veel eigenaren van gezelschapsdieren maken de fout om hun katten meteen in het harnas te dwingen, in de overtuiging dat de kat „zal wennen aan het feit dat dit vreemde item om haar lichaam wordt gewikkeld als ze de ervaring voldoende herhalen. Katten hebben de neiging om hun territorium vanaf een hoogte te onderzoeken; British Shorthairs zijn misschien niet erg enthousiast om opgepikt te worden, maar ze houden er zeker van om op dingen te klimmen. Dat Britse korthaar katten enkele uren alleen kunnen worden gelaten, betekent niet dat je ze de hele dag alleen thuis moet laten.

Leave a Comment

Required fields are marked *