Zijn Britse korthaar katten ok alleen?

Zoals de meeste katten, kunnen Britse steno veel beter met rust gelaten worden als ze er redelijk zeker van kunnen zijn dat je elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip terugkeert. British Shorthairs zijn net als alle huiskatten. Het zijn in wezen eenzame dieren die zich hebben aangepast aan het gemeenschappelijke leven met mensen en andere katten. De huiskat is sociaal geworden en vormt banden met andere katten en hun menselijke verzorger.

Kunnen Britse korthaarkatten alleen worden gelaten? Ja, Britse korthaar katten zijn sterk en onafhankelijk, ze zullen beter omgaan met eenzaamheid op korte termijn (1-3 dagen) dan andere rassen. In geval van langere periodes (5-14 dagen) een kattenoppas regelen of een vriend die uw kat elke dag kan bezoeken. De Britse korthaar kat is net zo veilig voor vreemden als de Britten zelf. Deze katten maken geen storm rond om dingen te pauzeren, maar weten hoe ze zich beleefd moeten gedragen en iemands persoonlijke ruimte moeten respecteren.

Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. Ja, Britse korthaar katten zijn gemakkelijk te trainen omdat ze intelligent zijn en een hechte band aangaan met hun eigenaar. Trainen is meestal gemakkelijk omdat deze katten zelden dingen uit verveling vernietigen en meestal geen ongewenst gedrag ontwikkelen. Nogmaals, deze katten kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties.

Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en zich opkrullen voor een dutje terwijl ze wachten op je terugkeer. Britse korthaar katten uiten hun genegenheid vaak door langzaam te knipperen. Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid. Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld.

Na het lezen van de forums over schade die verveelde katten kunnen veroorzaken wanneer ze alleen in een klein appartement worden achtergelaten, was ik opgelucht toen ik ontdekte dat dit niet het geval zal zijn met de BHS (British Shorthair). In plaats van een schootkat te zijn die constante aandacht en aaien vereist, zul je merken dat hij je door het huis volgt en alles inspecteert wat je doet. Elke kat is anders, dus de juiste reactie op het miauwen en lichaamstaaltekens van uw kat kan fysieke interactie, speeltijd, respect voor hun ruimte of (natuurlijk) voedsel omvatten. Veel mensen melden dat hun kat slechts een deel van de nacht op het bed doorbrengt, waarbij 47% schat dat de kat daar de helft van de nacht of minder doorbrengt (Hoffman et al 201.Je kunt niet altijd zeker weten wat je kunt verwachten als je thuiskomt nadat je weg bent van je kat, want elke kat heeft een ander temperament.

Wat je misschien niet weet, is dat Britse korthaar ook een zeer zorgzame kat is, dus hoewel hij graag afstand houdt, zal hij, wanneer je je humeurig voelt of met de kou naar beneden komt, de hele dag en nacht naast je bed blijven en voor je zorgen. Britse steno met blauwe jassen hebben gedurfde oranje-amberkleurige ogen, maar mensen met andere vachtkleuren kunnen groene, koperen, barnsteen of blauwe ogen hebben. Britse korthaar katten behoren tot de beste kattenrassen die tot 8 uur of langer per keer alleen kunnen worden gelaten. Dus, zijn de Britse korthaar goede binnenkatten? Typisch Britse Shorthairs zijn uitstekende kamerkatten, omdat ze behoorlijk relaxed zijn en graag urenlang op hun favoriete plekjes liggen.

Britse kortharige katten zijn gemakkelijk in de omgang en zullen iedereen in het gezin (inclusief honden en andere katten) behandelen als een goede vriend, vooral als ze als kittens worden gesocialiseerd.

Leave a Comment

Required fields are marked *