Waarom zijn Britse steno zo leuk?

Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. British Shorthairs zijn goede, rustige huisdieren voor gezinnen zodra ze voorbij hun kittenstadium zijn. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een hechte band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed opschieten met goed opgevoede kinderen.

Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich tot ver in het gezinsleven. Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mensen zitten in plaats van op schoot te liggen. British Shorthairs zijn schattig omdat ze zijn gefokt om schattig te zijn; babyachtig in feite.

Als je de rasstandaard leest van de Cat Fanciers' Association (CFA - de belangrijkste kattenvereniging in Amerika), zul je meteen zien waarom dit kattenras schattig is. Ja, Britse korthaar katten zijn gemakkelijk te trainen omdat ze intelligent zijn en een hechte band aangaan met hun baasje. Trainen is meestal gemakkelijk omdat deze katten zelden dingen uit verveling vernietigen en meestal geen ongewenst gedrag ontwikkelen. Nogmaals, deze katten kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties.

Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en een dutje doen terwijl ze wachten op je terugkeer. Britse korthaar katten uiten vaak hun genegenheid door langzaam te knipperen. Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid. De Britse korthaar is een zeer aangename kat om als metgezel te hebben.

Ze is makkelijk in de omgang en kalm. De Britten zijn een zeer loyale, liefhebbende kat en zullen zich hechten aan al haar familieleden. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar. Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteiten voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend.

Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden. Britse kortharen zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet per se op schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen.

Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert. Blauwgrijze katten, vaak Britse blues genoemd, zijn waarschijnlijk de meest populaire kleurkeuze van Britse korthaar liefhebbers. Britse steno met blauwe jassen hebben gedurfde oranje-amberkleurige ogen, maar mensen met andere vachtkleuren kunnen groene, koperen, barnsteen of blauwe ogen hebben. Omdat Britse steno een groter kattenras is, moet u ervoor zorgen dat u ten minste twee extra grote kattenbakken koopt om uw huisdier comfortabel te huisvesten wanneer hij volgroeid is.

Interactief speelgoed, visstokken, ballen, lasers en klimstructuren zoals kattenbomen en kattenplanken helpen je Britse korthaar fit en trim te houden, fysiek en mentaal. Met dit in gedachten, is het misschien niet verwonderlijk dat elke Britse korthaar kat zijn eigen glorieus originele manieren heeft om genegenheid voor mensen te tonen. British Shorthairs zijn er echter ook in grijs en wit, tabby, pure crème, calico, blauwgevlekt, zwart en wit en puur wit. British Shorthairs zijn een van de meest populaire rassen vanwege hun vriendelijke aard, gelijkmatige persoonlijkheden en vanwege de sterke banden die ze vaak vormen met eigenaren.

Borstel je Britse korthaar een of twee keer per week met een kam met metalen tanden of rubberen borstel om los haar te verwijderen. De jassen van British Shorthairs zijn kort, dicht en pluche en moeten regelmatig worden geborsteld om ze in onberispelijke staat te houden. Je wilt dat je Britse korthaar gelukkig en gezond is, zodat je kunt genieten van je tijd met hem, dus doe je huiswerk voordat je hem naar huis brengt. Misschien vind je katten die graag met hun baasje knuffelen, maar houd er rekening mee dat de meeste Britse Shorthairs hun genegenheid zullen tonen zonder te knuffelen.

Zoals alle katten zijn Britse Shorthairs van nature onafhankelijk, maar dit ras staat vooral bekend als vriendelijk, loyaal en liefdevol. De sleutel tot het trainen van uw Britse korthaar is om de grenzen en voorkeuren van uw huisdier te leren kennen om ervoor te zorgen dat training een positieve ervaring is. .

Leave a Comment

Required fields are marked *