Op welke leeftijd kalmeren kittens van Britse korthaar?

Zeer energiek en speels als kittens, Britse Shorthairs hebben de neiging om rond de leeftijd van 1 te kalmeren, en naarmate ze ouder worden, kunnen ze bankaardappelen worden. Ze zijn meer geschikt om binnenkatten te zijn, omdat ze niet de nieuwsgierigheid bezitten van andere rassen die hen zo vaak in de problemen brengen, noch zullen ze waarschijnlijk afdwalen. Een Britse korthaar zal over het algemeen kalmeren op de leeftijd van één jaar, zolang het maar goed wordt gesocialiseerd en gespeeld tijdens zijn vormende kittenmaanden. Het temperament van een Britse korthaar kan worden herleid tot zijn ontwikkelingsstadia als kitten.

Kleur kan soms een rol spelen in de hyperactiviteit van de kat. De meeste kittens kalmeren tussen 6 en 12 maanden, op dat moment is het kitten ongeveer 15 in menselijke jaren. De meest actieve leeftijdsperiode voor kittens is tussen 4 weken en 26 weken. Gedurende deze tijd groeit het kitten snel, zowel fysiek, ontwikkelings- als emotioneel, waarna hij of zij leert door middel van verkenning en experimenten.

Hun coördinatie is nog steeds in ontwikkeling, met als gevolg dat er vaak ongelukken zijn, zoals een gebroken glas of potplant omvergeworpen. Op vijfjarige leeftijd is een Britse korthaar volledig klaar met groeien. Dat betekent echter niet dat ze niet zwaarder worden. British Shorthairs zijn enigszins berucht omdat ze nogal lui zijn geworden en de neiging hebben om aan te komen als hun voedsel niet wordt gecontroleerd.

Hoewel jongere katten niet echt worstelen met hun gewicht, kunnen katten ouder dan vijf jaar echt de kilo's opstapelen als je niet veel activiteit aanmoedigt en hun dieet in de gaten houdt. In de volgende sectie bespreken we gezonde gewichtsbereiken voor mannelijke en vrouwelijke steno, evenals manieren om obesitas bij Britse kortharen te voorkomen. Kattenrassen werken niet zoals hondenrassen. Het is helemaal geen garantie dat uw kat ontspannen of kalm zal zijn.

De enige manier om de persoonlijkheid van een kat te kennen voordat je ze krijgt, is door een volwassen of oudere kat uit een asiel te adopteren. Wanneer kalmeren kittens van Britse korthaar? Zeer energiek en speels als kittens, Britse Shorthairs hebben de neiging om rond de leeftijd van 1 te kalmeren, en naarmate ze ouder worden, kunnen ze bankaardappelen worden. Je kat blijft nog een tijdje een kitten en rijpt uiteindelijk op een rijpe leeftijd van 18 maanden. Dat betekent echter niet noodzakelijk dat uw kat op dit moment onmiddellijk een overgang zal maken.

Ze mochten hun landtitels boven een cluster van dorpen houden en land verhuren, maar ze verloren veel van hun administratieve macht en werden gedwongen wetten te volgen van Britse functionarissen in India. Deze mooi gedrongen katten groeien tussen drie en vijf jaar echt uit in hun uiterlijk, terwijl hun lichaam meer spieren inpakt en de felbegeerde ronde en blokachtige look krijgt van een echte Britse korthaar. Tegen de tijd dat Britse korthaar katten twaalf maanden oud zijn, zullen ze een groot percentage van hun volwassen grootte hebben bereikt. Zorg ervoor dat uw Britse korthaar goed gesocialiseerd is, veel stimulatie heeft voor de hersenen en het lichaam en geen onderliggende problemen heeft.

De enorme verscheidenheid aan kleuren van de Britse korthaar zou een bepalende factor van hun gedrag kunnen zijn. Britse steno staat bekend om hun korte, zachte vacht, gele of koperen ogen en teddybeerachtige ronde gezichten. Geef uw kitten geen melk na het spenen, British Shorthairs worden lactose-intolerant en melk kan haar maag van streek maken. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan geen droogvoer te leveren, vooral voor kittens kan het problemen met de nieren of urinewegen van uw huisdier bevorderen, vooral bij kleine kittens die niet altijd genoeg water drinken om het droogvoer goed te maken.

Puzzelspeelgoed dat resulteert in voedsel en lekkernijen is vooral geweldig om de zich ontwikkelende intelligentie van uw Britse korthaar kitten vast te leggen. Misschien bent u een toekomstige katteneigenaar die wil weten hoe groot dit ras kan worden voordat u een kitten koopt. Tussen de drie en vijf jaar zijn Britse Shorthairs volgroeid en zijn al hun charmante, dikke kenmerken goed ontwikkeld. Wanneer uw kitten zich met het speelgoed bezighoudt, moet u uzelf losmaken zodat uw kitten niet meer achter uw handen of voeten aangaat in plaats van het speelgoed.

Hoewel een echte Britse korthaar solide zou moeten zijn, en hoewel mollige katten schattig kunnen zijn, kan aanzienlijke gewichtstoename gezondheidsproblemen veroorzaken en het welzijn van uw huisdier beïnvloeden. Ik bedoel, een solo-kitten in een eenpersoonskamer zal tonnen energie hebben die ze niet kunnen verliezen door met een ander kitten te spelen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *