Zijn Britse steno wreed?

De uitzondering is wanneer ze worden geconfronteerd met potentiële prooien - dit ras is een jager en jaagt op kleine dieren en vogels. Bijten Britse korthaar katten? Britse korthaar katten zijn minder vatbaar voor bijten of bijten dan andere rassen. British Shorthairs zijn meestal zeer stabiele katten met een gelijkmatig humeur en volgzame, sociale aard, zodat ze minder bijten. Elke volledig onbedoelde of opzettelijke provocatie kan ertoe leiden dat een Britse korthaar kat agressief wordt.

Deze katten tonen agressie aan iedereen die hen hardnekkig lastigviel. In conflictsituaties gedragen Britse korthaarkatten zich erg kalm, meestal vertrekken ze gewoon naar de andere kamer en wachten ze op de storm om voorbij te gaan. Ze gebruiken hun klauwen zeer zelden alleen als het echt nodig is. Het zijn zeer geduldige katten - soms vergelijken mensen ze met hulphonden.

U kunt deze kwaliteit echt waarderen wanneer u uw huisdier naar een dierenartscontrole brengt of als u kleine kinderen in huis heeft. Britse katten kunnen goed overweg met kinderen. Britse korthaar katten houden van kinderen en vooral als ze rond kinderen zijn gegroeid sinds ze een kitten zijn, wennen ze eraan en slapen ze naast hen of naast hun voeten, knuffelen en spelen met kinderen. Het is ook onwaarschijnlijk dat ze tijdens het spelen zullen krabben of bijten, omdat het zeer zachte dieren zijn.

Tenzij je er absoluut zeker van bent dat ze goed met elkaar overweg kunnen, sta een ongetrainde hond niet toe om zonder toezicht contact te hebben met je Britse korthaar kat. Maar Britse korthaar katten verschillen totaal van het Russische blauwe ras, niet alleen door hun uiterlijk, maar ook door hun persoonlijkheid en karakter en het is moeilijk om overeenkomsten te vinden tussen deze twee verschillende rassen. Je hoeft alleen een Britse korthaar te baden als je ze laat zien en concurreren, anders hebben ze de neiging om zichzelf behoorlijk schoon te houden zonder dat ze baden nodig hebben. Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld.

Als je ooit wakker bent geworden door een Britse korthaar van tien pond die op je buik of rug loopt, is daar een reden voor. Persoonlijkheid van Britse korthaar katten - zeer aristocratische huisdieren - bestaat alleen uit grote kwaliteiten die de liefde van hun baasjes voor hen grenzeloos maken. Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn Britse Shorthairs meer verschenen in televisieshows, films en advertenties dan enig ander kattenras. Over het algemeen zijn Britse Shorthairs sterke, gezonde katten die een lang leven leiden als ze goed worden verzorgd en een dieet van goede kwaliteit hebben.

Vanwege deze ondergang van de populatie werden andere rassen zoals Perzisch, Russisch Blauw, Chartreux en Birmese aan de genenpool toegevoegd om te voorkomen dat het Britse Korthaarras volledig uitsterft. Vaak aangeduid als de „bulldog van de kattenwereld, de Britse Shorthairs zijn meestal cool, kalm en verzameld. Ondanks dat ze kortharig zijn, zijn deze katten erg pluizig dankzij de dichtheid en overvloed van hun vacht. De Britse korthaar is misschien aanhankelijk, gemakkelijk in de omgang en fel loyaal jegens hun dierbaren, maar ze zijn geen erg vocaal ras.

De eenvoud van de zorgvereisten voor Britse korthaar is een van de redenen waarom ze in de loop der jaren zo populair zijn geweest; elke week is een snelle borstel en een zacht doekje van de oren de mate van verzorging die nodig is.

Leave a Comment

Required fields are marked *