Waarom zijn Britse steno zo populair?

Naast dat ze gekoesterd worden vanwege hun gemakkelijke houding ten opzichte van het leven, zijn Britse steno geliefd vanwege hun dikke, dichte jassen die in bijna elke kleur of patroon verkrijgbaar zijn. Blauwgrijze katten, vaak Britse blues genoemd, zijn waarschijnlijk de meest populaire kleurkeuze van liefhebbers van Britse korthaar. British Shorthairs zijn schattig omdat ze zijn gefokt om schattig te zijn; babyachtig in feite. Als je de rasstandaard leest van de Cat Fanciers' Association (CFA - de belangrijkste kattenvereniging in Amerika) zul je meteen zien waarom dit kattenras schattig is.

De Britse korthaar en de Amerikaanse korthaar hebben een zeer vergelijkbaar uiterlijk en temperament als neven en nichten. Ze zijn allebei vriendelijk, loyaal, aanhankelijk, hebben een lange levensduur en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Elk van deze twee rassen zou een goede keuze zijn. De Britse korthaar is een zeer aangename kat om als metgezel te hebben.

Ze is makkelijk in de omgang en rustig. De Britten zijn een zeer loyale, liefhebbende kat en zal zich hechten aan al haar familieleden. In het begin van de 20e eeuw begonnen Perzische katten en andere langharige rassen de Britse korthaar in populariteit te overwinnen. Zozeer zelfs dat kattenliefhebbers daadwerkelijk stopten met het fokken van de Britse korthaar, vooral in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, wat leidde tot een sterke afname van de populatie van het ras.

Liefhebbers van Britse korthaar kruisten hun Britse Kortharen met Perzen en andere katachtigen. De Britse korthaar hield vol en wordt wereldwijd geaccepteerd in kattenregisters. Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. Een Britse korthaar op een passend gewicht houden is een van de gemakkelijkste manieren om zijn algehele gezondheid te beschermen.

Dus waarom voelt het alsof we er dagelijks zo weinig over horen? Als je het ons vraagt, wordt het hoog tijd dat we Britse steno waarderen voor de dynamische kleine metgezellen die ze zijn. Om de hoeveelheid stofzuigen en haarbalopruiming die u moet doen te verminderen, raad ik aan om uw Britse korthaar minstens één keer per week goed te poetsen of te kammen. Een Brits korthaar kitten dat bij zo'n fokker is gekocht, heeft waarschijnlijk uitgebreide medische behandeling nodig en kan met psychische problemen naar u toe komen. De aanbevolen route om een Britse korthaar te bezitten, is om een gerenommeerde fokker op te sporen en een gezond, goed gesocialiseerd kitten te kopen.

Borstel of kam de vacht van de Britse korthaar twee of drie keer per week om los haar minimaal te houden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, net als in de Eerste Wereldoorlog, werd het Britse Korthaarras gedecimeerd, maar het kwam altijd weer op in de hoogste rangen van populariteit. In deze sectie zullen we het hebben over de meest voorkomende aandoeningen waaraan een Britse korthaar kan lijden en hoe deze aan te pakken. Zoals bij zoveel rassen stierven Britse Shorthairs bijna uit tijdens de Tweede Wereldoorlog, slachtoffers van voedseltekorten waardoor fokkers hun katten niet konden voeren.

Onthoud dat dit de fascinerende geschiedenis van hetzelfde ras is en hun connectie met de oude Romeinen, leer over het uiterlijk en de persoonlijkheid van de Britse Shorthairs, ontdek waar u uw perfecte metgezel voor Britse korthaar kunt ontdekken. Britse Shorthairs hebben een bescheiden mate van brachycefalie, niet het soort uitgesproken afvlakking van het gezicht en verkorting van de schedel die bij exoten wordt gezien, maar net genoeg om ze een schattige stompe blik te geven. Vanwege hun ontspannen karakter is de Britse korthaar niet al te actief en zal hij lang loungen. Ik heb ook dierenartsen (anekdotisch, hoe dan ook) beter geneigd gevonden voor eigenaren van Britse korthaar dan aan de eigenaren van exoten, vooral de ultra-exotische types met hun erkende fysieke problemen.

Je wilt dat je Britse korthaar gelukkig en gezond is, zodat je kunt genieten van je tijd met hem, dus doe je huiswerk voordat je hem naar huis brengt. Hoewel British Shorthairs geweldig zijn met honden en andere katten, geldt hetzelfde niet voor kleinere dieren.

Leave a Comment

Required fields are marked *