Hoe zijn Britse korthaar katten aanhankelijk?

Britse Shorthairs zijn echter erg aanhankelijk tegenover hun eigenaren. Ze kunnen genegenheid uiten door gewoon naast je te zitten en te dutten of te ontspannen terwijl je tv kijkt. Hoewel Britse korthaar katten niet erg vocaal zijn, zult u uw huisdier horen spinnen en andere geluiden maken wanneer ze zich veilig of tevreden voelen. Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels.

Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich tot ver in het gezinsleven. Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mensen zitten in plaats van op schoot te liggen. Een speelse, aanhankelijke kat, de Britse korthaar is fel loyaal en een goede metgezel voor alleenstaanden. De Britse korthaar is een van de oudste kattenrassen.

Vaak beschreven als „teddybeerachtig”, dit ras is aanhankelijk, goedaardig en fel loyaal, maar ook speels en nieuwsgierig. De Britse korthaar is een geweldige metgezel voor individuen en gezinnen met kinderen. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een hechte band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed opschieten met goed opgevoede kinderen.

Ondanks hun minachting omdat ze zijn opgepikt, zijn Britse Shorthairs ongelooflijk liefdevol en aanhankelijk voor hun eigenaren of familie. British Shorthairs zijn erg aanhankelijke katten, en ze zullen je op hun eigen subtiele manier met liefde overladen. Ze dwingen dingen te doen die ze niet graag doen, zal alleen maar ruggen creëren tussen jou en je geliefde huisdier. In vergelijking met de meeste kortharige rassen zijn British Shorthairs relatief rustige katten wanneer ze volwassen worden.

Ze zijn gemakkelijk in de natuur en praten niet vaak. Heel aanhankelijk raken ze behoorlijk gehecht aan de mensen die ze bezitten. Britse kortharen zijn gemakkelijk te trainen en zeer aanpasbaar. Ze lijken goed overweg te kunnen met alle menselijke leden van het huishouden, ongeacht hun leeftijd, maar zijn meestal niet dol op gedragen worden.

Alle soorten huisdieren zijn gehouden met Britse kortharen, waaronder honden van alle groottes, konijnen en vogels. Britse Shorthairs staan niet bekend als acrobaten en kunnen soms onhandig zijn. Geen rasspecifieke, gezondheidsgerelateerde problemen plagen de Britse korthaar. Ik heb geweten dat mensen kleine trucjes gebruiken, zoals de kat aaien terwijl ze eet of haar op je schoot zitten en haar iets lekkers geven; hoewel dit soort dingen effectief kan zijn om een verwaarloosde of wilde kat in het algemeen te laten wennen aan menselijk contact, het is onwaarschijnlijk dat je Britse korthaar ervan overtuigt dat knuffelen leuk is als ze vindt ze niet leuk.

Met de juiste zorg zullen deze katten een lang, gezond en vreugdevol leven leiden en hun gezin geluk brengen. Coyotes, wilde honden, wilde varkens, andere grote wilde katten, en zelfs beren in bepaalde omstandigheden, kunnen allemaal meer bedreigingen zijn voor een Britse korthaar dan andere rassen of gemengde rassen. Britse kortharen worden vaak „teddyberen” genoemd, dankzij hun ronde gezicht en dichte, harige vacht. In de loop der jaren ontwikkelden ze volgens The Cat Fanciers' Association ronde gezichten met korte, dikke jassen in alle kleuren.

British Shorthairs zijn misschien begonnen als straatkatten in het Verenigd Koninkrijk, maar met veel hard werk van fokkers over de hele wereld, is de Britse korthaar een kracht geworden waarmee rekening moet worden gehouden op de CFA-showbank, nadat hij in mei 1980 als ras werd erkend. Ooit stond het bekend als de British Blue, maar omdat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is, wordt het de Britse of de Britse korthaar genoemd. Het constante aandachtzoekende karakter van verschillende kattenrassen kan worden bevredigd door ze voor te stellen aan een vriend van Brits korthaar. Britse kortharen kunnen meestal goed overweg met andere huisdieren, variërend van honden tot knaagdieren, konijnen en zelfs vogels.

Aandringen op knuffels en aaien boven wat de kat leuk vindt, zal over het algemeen het tegenovergestelde effect hebben dat ze haar wegjaagt, waardoor ze achterdochtig tegenover je wordt en terughoudend is om bij je in de buurt te komen. De jassen van British Shorthairs zijn kort, dicht en pluche en moeten regelmatig worden geborsteld om ze in onberispelijke staat te houden. Naast regelmatige gezondheidscontroles moet lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen in het leven van uw Britse korthaar. Alsof dit nog niet genoeg was, nam Harrison de nederige straatkat van Groot-Brittannië en transformeerde het via een intensief fokprogramma in het stamboomras dat hij de Britten noemde.

Interactief speelgoed, visstokken, ballen, lasers en klimstructuren zoals kattenbomen en kattenplanken helpen je Britse korthaar fit en trim te houden, fysiek en mentaal. .

Leave a Comment

Required fields are marked *