Zijn Britse korthaar katten kalm?

De Britse korthaar is kalm en introvert, hij zal niet echt aandacht zoeken, maar zal het accepteren als je het hem geeft. De Britse korthaar staat niet bekend als geweldige sporters, maar eerder als kalme en evenwichtige katten. Deze zelfde kenmerken laten zien dat de BSH een perfecte interieurbegeleider is. Een Britse korthaar zal over het algemeen kalmeren op de leeftijd van één jaar, zolang het maar goed wordt gesocialiseerd en gespeeld tijdens zijn vormende kittenmaanden.

Het temperament van een Britse korthaar kan worden herleid tot zijn ontwikkelingsstadia als kitten. Kleur kan soms een rol spelen in de hyperactiviteit van de kat. Alles aan de Britse korthaar is groter dan het leven, van zijn sterke, dikke bouw en ronde, gelukkige gezicht tot zijn genereuze karakter. Ondanks dat het zeer intelligent is, is dit zachte ras zeer geschikt voor een rustig, rustig leven.

Een Britse korthaar is ook comfortabel met kinderen en andere huisdieren. Als u de eigenaar bent van een Britse korthaar kat of overweegt er een te kopen, kunt u onze kattenverzekeringspolissen bekijken om ervoor te zorgen dat uw huisdier de zorg krijgt die ze nodig hebben in het geval van een ziekte of ongeval. Ja, Britse korthaar katten zijn gemakkelijk te trainen omdat ze intelligent zijn en een hechte band aangaan met hun baasje. Trainen is meestal gemakkelijk omdat deze katten zelden dingen uit verveling vernietigen en meestal geen ongewenst gedrag ontwikkelen.

Nogmaals, deze katten kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties. Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en een dutje doen terwijl ze wachten op je terugkeer. Britse korthaar katten uiten vaak hun genegenheid door langzaam te knipperen. Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid.

De Britse korthaar staat bekend om zijn kalme humeur en warme temperament. Over het algemeen ontspannen, gemakkelijk in de omgang en kalm, kan deze kat af en toe gewoon een beetje lui zijn. Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich tot ver in het gezinsleven.

Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mensen zitten in plaats van op schoot te liggen. Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar. Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteiten voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend.

Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden. Britse kortharen zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet per se op schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen.

Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert. Zeer energiek en speels als kittens, Britse Shorthairs hebben de neiging om rond de leeftijd van 1 te kalmeren, en naarmate ze ouder worden, kunnen ze bankaardappelen worden. Houd hem binnen om hem te beschermen tegen auto's, ziekten verspreid door andere katten en aanvallen van andere dieren. Met de juiste socialisatie en langzame introductie tot een nieuwe omgeving in hun nieuwe huis, is de kans groot dat naarmate uw Britse korthaar dichter bij een jaar oud komt, ze zullen beginnen te ontspannen.

Helaas kan constant miauwen en janken bij een oudere Britse korthaar een teken zijn dat uw huisdier aan het einde van haar leven komt. Zoals alle katten zijn Britse Shorthairs van nature onafhankelijk, maar dit ras staat vooral bekend als vriendelijk, loyaal en liefdevol. Vanwege hun kalme karakter hebben Britse korthaar katten de neiging om achterover te leunen en mensen en andere dieren te observeren. Hoewel er uitzonderingen zijn, behouden de meeste Britse Shorthairs liever hun persoonlijke ruimte en bewegingsvrijheid.

U moet ook weten dat aandoeningen zoals tandvleesaandoeningen en gingivitis vaker voorkomen bij Britse Shorthairs dan de meeste kattenrassen op zoek zijn naar rood tandvlees en slechte adem. British Shorthairs zijn vaak grijs, maar kunnen ook tabbies zijn, wit, zwart, crème, zilver, kaneel en verschillende andere kleuren. Naarmate ze ouder worden, kunnen Britse Shorthairs iets minder dol zijn op knuffelen, maar ze vinden het heerlijk om in de buurt van hun eigenaren te zijn. Een kitten Brits korthaar zal meer energie hebben en speelser zijn, maar ze zullen rustiger worden naarmate ze ouder worden.

Dit zijn middelgrote tot grote katten met een brede, diepe borst en korte poten waardoor ze gedrongen en stevig lijken. Interessant is dat meer dan de helft (53%) van de Britse Shorthairs de neiging heeft om een zeldzame bloedgroep B of AB te hebben. Er is een DNA-test ontwikkeld waarmee fokkers hemofilie B-dragers of getroffen katten kunnen identificeren. Een gerenommeerde fokker zal zich houden aan een ethische code die de verkoop aan dierenwinkels en groothandels verbiedt en de verantwoordelijkheden van de fokker ten opzichte van hun katten en kopers schetst.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *