Hoeveel kost een Britse korthaar kat?

Deze katten zijn vrij duur in de Verenigde Staten. Eerlijk gezegd bevinden de meeste Britse korthaar katten zich aan de bovenkant van dit bereik. De Britse korthaar is een studie in rondheid. Hij heeft een grote ronde kop, ronde ogen en ronde poten.

Zelfs zijn staart heeft een afgeronde punt. Hij stond ooit bekend als het Britse blauw omdat hij alleen in die kleur kwam, maar tegenwoordig is zijn korte, pluche jas verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Er is ook een langharige variëteit, de Britse langhaar genaamd. Behalve zijn jas is de Britse langhaar hetzelfde als de Britse korthaar.

De adoptie van Britse korthaar katten vereist regelmatige verzorgingsprocedures omdat deze katachtigen erg donzig zijn. British Glory Cattery is TICA gecertificeerd en hun kittens hebben kampioensbloedlijnen van Europese katten. British Glory Cattery is gevestigd in Houston, Texas, en fokt raszuivere Britse korthaar- en langharige katten. Britse Shorthairs zijn erg vatbaar voor obesitas en het gebrek aan lichaamsbeweging kan gemakkelijk hun gezondheid schaden.

De Britse korthaar, ook wel de Engelse kat of gewoon de „Brit” genoemd, is de nationale kat van de Britse eilanden. Het is zeker geen snel proces, aangezien reddingsvrijwilligers de geadopteerde profielen zorgvuldig beoordelen, maar wees gerust dat je de beste Britse korthaar krijgt, ook al zijn het geen kleine kittens meer. Het resultaat zal een traceerbaar familiehuisdier zijn met weinig tot geen gezondheidsproblemen en een solide Britse korthaar stamboom. Het is vermeldenswaard dat de levensduur van de Britse korthaar rechtstreeks afhangt van de gezondheid en de kwaliteit van de zorg van de kat.

Borstel of kam de vacht van de Britse korthaar twee of drie keer per week om los haar minimaal te houden. Soms garandeert de rasstandaard de gezondheid, vooral als het gaat om rassen zoals de Britse korthaar, die meestal weinig genetische gezondheidsproblemen hebben. Voor meer informatie over de geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk van de Britse korthaar, of om fokkers te vinden, bezoek de websites van de Cat Fanciers Association, Cats Center Stage, de Fanciers Breeder Referral List en The International Cat Association. British Shorthairs die zullen worden gefokt, moeten worden gescreend op HCM, en katten geïdentificeerd met HCM moeten worden verwijderd uit fokprogramma's.

Maar de meest gestelde vraag van de potentiële eigenaren van de Britse (zogenaamde Bsh) kat is hun prijs. Zoals eerder vermeld, is de Britse korthaar een duur ras, en dit is niet alleen gebaseerd op hun verschillende kenmerken. Als u kiest voor lokale etablissementen, kunt u de extra kosten voor het verzenden van kittens met Britse korthaar vermijden. Om u te helpen geld te besparen en een deel van de financiële lasten van het bezit van een Britse korthaar te verlichten, zijn er alternatieven beschikbaar die uiteindelijk budgetvriendelijk zijn.

Leave a Comment

Required fields are marked *