Zijn Britse korthaar katten kindvriendelijk?

British Shorthairs zijn goede, rustige huisdieren voor gezinnen zodra ze voorbij hun kittenstadium zijn. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een nauwe band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed overweg met goed opgevoede kinderen. Eenmaal gebonden, vinden Britse Shorthairs over het algemeen graag in de buurt van hun mensen.

Een van de meest populaire kattenrassen ter wereld, de Britse korthaar is toepasselijk genoemd. Ze hebben niet alleen een dikke, pluche korte jas, ze hebben ook een vriendelijke maar no-nonsense dat wil zeggen, eerder Britse gevoeligheid voor het leven. Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar.

Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteit voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend. Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden. British Shorthairs zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando.

Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet noodzakelijkerwijs in een schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen. Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert. Britse korthaar katten zijn een absoluut genot om te bezitten. Deze aanhankelijke huisdieren zijn ideale metgezellen voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren vanwege hun gemakkelijke karakter, maar ze kunnen zich aanpassen aan een breed scala aan omgevingen.

Zoals bij zoveel rassen stierven Britse Shorthairs bijna uit tijdens de Tweede Wereldoorlog, slachtoffers van voedseltekorten waardoor fokkers hun katten niet konden voeren. Zorg ervoor dat je kat genoeg dingen heeft om op te klimmen en op te zitten, zoals kattenbomen, kattenvriendelijke boekenplanken en kattenappartementen. Eind 1800 begon een vastberaden kattenfokker genaamd Harrison Weir de Britse korthaar officieel te ontwikkelen door verschillende individuele katachtigen te kruisen. Een oud ras, Britse steno wordt verondersteld de directe afstammelingen te zijn van de katten die door de binnenvallende Romeinen naar Engeland zijn gebracht, volgens The Governing Council of the Cat Fancy.

Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en zich opkrullen voor een dutje terwijl ze wachten op je terugkeer. Interactief speelgoed, visstokken, ballen, lasers en klimstructuren zoals kattenbomen en kattenplanken helpen je Britse korthaar fit en trim te houden, fysiek en mentaal. Borstel uw Britse korthaar een of twee keer per week met een kam met metalen tanden of rubberen borstel om los haar te verwijderen. Dit prachtige ras is er in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen, maar de traditionele Britse korthaar is gewikkeld in blauwe vacht.

Britse steno zijn geweldige metgezellen voor zachtaardige en attente kinderen en kunnen goed overweg met andere vriendelijke huisdieren. Onthoud dat Britse korthaar katten een sterke band met hun mensen hebben en graag tijd met je doorbrengen, zelfs als ze niet knuffelen. Perzisch is een van de meest populaire kattenrassen in de geschiedenis, niet alleen vanwege hun mooie uiterlijk, maar ook vanwege hun rustige en kalme temperamenten. Uw Britse korthaar zal miauwen, spinnen en andere geluiden maken om met u te communiceren en uw aandacht te trekken.

Deze prachtige katten hoeven maar één keer per week snel te poetsen om hun vacht vrij te houden van los haar en vuil. Houd hem binnen om hem te beschermen tegen auto's, ziekten verspreid door andere katten en aanvallen van andere dieren. Katten met diabetes produceren niet genoeg insuline om de glucose (suiker) in hun bloed om te zetten in cellulaire energie.

Leave a Comment

Required fields are marked *