Willen Britse korthaar katten graag alleen zijn?

British Shorthairs zijn net als alle huiskatten. Het zijn in wezen eenzame dieren die zich hebben aangepast aan het gemeenschappelijke leven met mensen en andere katten. De huiskat is sociaal geworden en vormt banden met andere katten en hun menselijke verzorger. Ja, Britse korthaar katten zijn gemakkelijk te trainen omdat ze intelligent zijn en een hechte band aangaan met hun eigenaar.

Trainen is meestal gemakkelijk omdat deze katten zelden dingen uit verveling vernietigen en meestal geen ongewenst gedrag ontwikkelen. Nogmaals, deze katten kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties. Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en zich opkrullen voor een dutje terwijl ze wachten op je terugkeer. Britse korthaar katten uiten hun genegenheid vaak door langzaam te knipperen.

Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid. Knuffelen Britse Shorthairs graag? Britse Shorthairs zijn niet echt schootkatten, per se, maar ze zijn dol op menselijk gezelschap, raken gemakkelijk gehecht aan hun eigenaren en vermaken gasten genadig. Uw Britse korthaar houdt misschien van aaien en de meesten zullen op zijn minst een snelle knuffel tolereren; echter, ze hebben de neiging om genegenheid op minder fysieke manieren te uiten. British Shorthairs zijn zeer eigenzinnige en onafhankelijke katten.

Ze hebben hun mens niet nodig om ze de hele dag te aaien of voor ze te zorgen. Ze kunnen voor zichzelf zorgen, zelfs zichzelf vermaken. Ze kunnen gemakkelijk (en gracieus) omgaan met korte periodes van eenzaamheid. Je kunt je kat 5 dagen alleen thuis laten, en dat vindt het helemaal niet erg.

Voor langere tijd kun je een Britse korthaar echter niet alleen laten omdat de kans groot is dat hij depressief wordt. Eenmaal gebonden, vinden Britse Shorthairs over het algemeen graag in de buurt van hun mensen. Ze kunnen je zelfs van kamer naar kamer volgen, hoewel ze het niet leuk vinden om in rondjes gedragen of vastgehouden te worden. Maar ze waarderen ook hun tijd alleen, waardoor dit een goed ras is voor een gezin dat overdag afwezig is in huis.

Wat Britse Shorthairs betreft, zouden ze een gemakkelijke prooi zijn voor grotere roofdieren die in het bos worden aangetroffen, vooral in de Verenigde Staten. De kat komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten van Amerika en wordt via uitgebreide fokprogramma's naar andere landen vervoerd. British Shorthairs kunnen ervoor kiezen om ergens binnen handbereik te gaan liggen of rond te hangen omdat ze genieten van uw gezelschap. Op deze manier weet je het antwoord als je kat als een gek door het huis dwaalt of de hele dag slaapt terwijl je weg bent.

Terwijl uw Britse korthaar kat de lekkernijen uit de doos probeert te halen, kan deze methode hem of haar urenlang actief houden. Zelfs als je niet aanwezig bent, kan kattenspel buitengewoon constructief zijn en leiden tot de ontwikkeling van nieuwe interesses. Als je respecteert hoe ze genegenheid tonen en accepteren, vorm je een band met de kat die zijn hele leven meegaat. Deze katten lijken in eerste instantie misschien lui en afstandelijk, maar het zijn eigenlijk rustige dieren die erg loyaal en aanhankelijk zijn met hun baasje.

Maar ze verschillen naar mijn mening niet van elke andere huiskat in termen van hoe ze emotioneel reageren op alleen gelaten worden terwijl hun menselijke metgezel aan het werk is. Proberen problemen te forceren die aanstootgevend zijn voor de kat, zoals vastgehouden worden of gedwongen knuffelen, kan langzaam een wig van wantrouwen tussen jou en je kat veroorzaken. Katten krabben meubels om hun territorium te markeren en zich te ontdoen van de dode cellen die zich op hun klauwen ophopen.

Leave a Comment

Required fields are marked *