Zijn Britse korthaar katten zachtaardig?

De liefdevolle en zachtaardige Britse korthaar kat is een van de meest gemakkelijke en relaxte kattenrassen die je zult vinden. Hoewel groot en stevig, brengen deze katten liever wat rustige tijd door in een kattenboom dan een ruckus te veroorzaken. Deze katten zijn niet typisch onstuimig, luid en overdreven actief. Alles aan de Britse korthaar is groter dan het leven, van zijn sterke, dikke bouw en ronde, gelukkige gezicht tot zijn genereuze karakter.

Ondanks dat het zeer intelligent is, is dit zachte ras zeer geschikt voor een rustig, rustig leven. Een Britse korthaar is ook comfortabel met kinderen en andere huisdieren. Als u de eigenaar bent van een Britse korthaar kat of overweegt er een te kopen, kunt u onze kattenverzekeringspolissen bekijken om ervoor te zorgen dat uw huisdier de zorg krijgt die ze nodig hebben in het geval van een ziekte of ongeval. Ze zijn aanhankelijk zonder behoeftig te zijn en accepteren vreemden, hoewel ze misschien een beetje afstandelijk zijn totdat ze je beter leren kennen.

Britse steno zijn geweldige metgezellen voor zachtaardige en attente kinderen en kunnen goed overweg met andere vriendelijke huisdieren. Brits korthaar katten zijn een absoluut genot om te bezitten. Deze aanhankelijke huisdieren zijn ideale metgezellen voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren vanwege hun gemakkelijke karakter, maar ze kunnen zich aanpassen aan een breed scala aan omgevingen. Terwijl sommige katten de reputatie krijgen hooggespannen en springerig te zijn, is de Britse korthaar allesbehalve.

Als je op zoek bent naar een beste maatje die kalm blijft als komkommer en niet veel plaagt, is dit misschien wel de kat voor jou. Naast raszuivere Britse Shorthairs zoals ik, zijn er tonnen perfect zoete Britten van gemengd ras die op zoek zijn naar hun eeuwige huizen. Hoewel blauwe Britse steno nog steeds populair is, zijn ze er in veel verschillende kleuren en patronen. Als je dit eenmaal een paar keer hebt gedaan, zou je de andere kat en je Britse korthaar onder jouw toezicht samen moeten laten spelen.

Destijds heette het ras de British Blue, met het feit dat blauw (grijs) een veel voorkomende kleur in het ras was, vooral in het begin. Gebruik geen viskommen, want deze zijn te gemakkelijk voor een nieuwsgierige Britse korthaar om een fooi te geven (ze zijn sowieso vreselijk voor de vis, ik zou de ellendige dingen verbieden als ik kon). Katten doden ook een positief verbazingwekkend aantal kleine vogels en dieren als ze de vrijheid krijgen om dat te doen; ondanks hun zoetheid en volgzaamheid zijn Britse Shorthairs net zo woest bij het jagen als elke andere kat, zo niet meer. Oorspronkelijk waren veel Britse steno blauw gekleurd (een grijze tint), maar de Britse korthaar van vandaag komt in een echte regenboog van kleuren en patronen, waaronder effen, bicolor, tabby, schildpad, calico en meer.

Je moet toezicht houden op jongere kinderen als ze met een Britse korthaar spelen, omdat ze meer ruwheid en knijpen tolereert dan echt goed voor haar is. De American Cat Association erkende het Britse blauw in 1967, de International Cat Association in 1979 en de Cat Fanciers Association in 1980. Eind 1800 begon een vastberaden kattenfokker genaamd Harrison Weir de Britse korthaar officieel te ontwikkelen door verschillende individuele katachtigen te kruisen. Houd knuffels en knuffels tot korte uitbarstingen en laat de kat los zodra ze stijf of ongemakkelijk lijkt.

Uw Britse korthaar is meer geneigd nonchalant weg te wandelen van activiteiten die ze niet leuk vindt dan agressief te worden en op te treden, en geeft er de voorkeur aan zichzelf gewoon uit de situatie te verwijderen dan wraak te nemen. British Shorthairs zijn een van de meest geliefde stamboomrassen die er zijn, met een aanzienlijke geldwaarde indien verkocht op. Dit zou eigenlijk voor elke kat moeten worden gedaan, maar om de een of andere reden zie ik meer tandheelkundige problemen met dit ras dan andere katten. Marilyn Krieger, een gecertificeerde adviseur voor kattengedrag in San Francisco, geeft topcijfers aan dit kattenras.

Bijvoorbeeld, een kat die je als kitten adopteert en socialiseert om te knuffelen en op je schoot te zitten, zal zich waarschijnlijk een stuk comfortabeler voelen met deze uitingen van genegenheid naarmate ze ouder worden. .

Leave a Comment

Required fields are marked *