Is britse korthaar een vriendelijke kat?

Een speelse, aanhankelijke kat, de Britse korthaar is fel loyaal en een goede metgezel voor alleenstaanden. Dagelijks poetsen van de Britse korthaar is belangrijk, vooral tijdens seizoenswisselingen wanneer de vacht dikker of dunner wordt. Britse Shorthairs zijn gemakkelijk in de omgang, niet veeleisend, aanhankelijke kat, maar ze zijn vrij gereserveerd. Ze zullen niet op je schoot zitten, maar ze vinden het leuk om dicht bij hun eigenaar te zijn, en ze kunnen heel toegewijd zijn.

Ze zijn zachtaardig, stil, maar niet erg actief en houden ervan om alles te observeren wat er in hun omgeving gebeurt. Zijn Britse korthaar katten aanhankelijk? Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich tot ver in het gezinsleven. Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mensen zitten in plaats van op schoot te liggen.

Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een hechte band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed opschieten met goed opgevoede kinderen. Een van de meest populaire kattenrassen ter wereld, de Britse korthaar wordt toepasselijk genoemd. Ze hebben niet alleen een dikke, pluche korte jas, ze hebben ook een vriendelijke maar no-nonsense, dat wil zeggen, eerder Britse gevoeligheid voor het leven.

Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar. Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteiten voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend. Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden.

Britse kortharen zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet per se op schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen. Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert.

Ja, Britse korthaar katten zijn gemakkelijk te trainen omdat ze intelligent zijn en een hechte band aangaan met hun baasje. Trainen is meestal gemakkelijk omdat deze katten zelden dingen uit verveling vernietigen en meestal geen ongewenst gedrag ontwikkelen. Nogmaals, deze katten kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties. Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en een dutje doen terwijl ze wachten op je terugkeer.

Britse korthaar katten uiten vaak hun genegenheid door langzaam te knipperen. Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid. Als je wordt beschreven als leuk en makkelijk in de omgang, dan is de Britse blauwe kat het juiste huisdier voor jou. Deze katachtigen worden beschreven als warm, kalm en aanhankelijk.

De katten worden echter zelden beschouwd als „schootkatten”. Je kunt verwachten dat je kat dicht bij je zit, maar niet bovenop je. Eind 1800 begon een vastberaden kattenfokker genaamd Harrison Weir de Britse korthaar officieel te ontwikkelen door verschillende individuele katachtigen te kruisen. Voor meer informatie over de geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk van de Britse korthaar, of om fokkers te vinden, bezoek de websites van de Cat Fanciers Association, Cats Center Stage, de Fanciers Breeder Referral List en The International Cat Association.

Het is het beste om een Britse korthaar te kopen terwijl het nog een kitten is, zodat je kunt genieten van het spelen terwijl het nog steeds de energie en interesse heeft. Als je lange sessies van knuffels en rondetijd verwachtte, zou de Britse korthaar je misschien teleurstellen. Borstel of kam de vacht van de Britse korthaar twee of drie keer per week om minimaal los haar te houden. Als je net als de meeste mensen bent, leidde je gezichtsvermogen je de eerste keer dat je een Britse korthaar kat zag je op een dwaalspoor.

Sommige katten houden van een bedrijf, en ze omarmen misschien een nieuwe vriend, anderen zoeken misschien snel naar een veilige schuilplaats en natuurlijk is er ook een risico op directe aanval. Met dit in gedachten, is het misschien niet verwonderlijk dat elke Britse korthaar kat zijn eigen glorieus originele manieren heeft om genegenheid voor mensen te tonen. Hoewel sommige kattenliefhebbers hun neus omhoog kunnen draaien bij dit soort variantie, is het heel goed als je een gelukkige en gezonde kattenvriend wilt. De beproefde rassen zoals de British Shorthair of de British Blue zijn echter enkele van de meer verfijnde, traditionele kitty-opties.

British Shorthairs die zullen worden gefokt, moeten worden gescreend op HCM, en katten geïdentificeerd met HCM moeten worden verwijderd uit fokprogramma's. Dit is misschien niet schokkend als je je realiseert dat het ras oorspronkelijk is ontwikkeld uit Britse stalkatten. De American Cat Association erkende de British Blue in 1967, The International Cat Association in 1979 en de Cat Fanciers Association in 1980. Hoewel ze lage eisen stellen aan fysieke activiteit, zijn Britse korthaar katten intelligente dieren die gedijen in een omgeving met verschillende vormen van intellectuele stimulatie.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *