Zijn Britse korthaar katten goed voor beginners?

Ze hebben de neiging om laat volwassen te worden, met behoud van een kittenachtige speelsheid tot ver in de volwassenheid. Vanwege hun ontspannen karakter is de Britse korthaar niet al te actief en zal hij lang loungen. Jill Wheeler noemt ze „gemakkelijke, niet-destructieve en energiezuinige huisdieren. De Britse korthaar houdt van hun gezin en heeft een goed temperament.

Je wilt ze een paar keer per week verzorgen om het verlies tot een minimum te beperken. Dit is een kattenras dat ideaal is voor kinderen en huisdieren, maar zorg ervoor dat uw kinderen weten dat het geen kat is om rond te dragen - daar zijn ze niet dol op. Anders zult u merken dat deze kat een uitstekende aanvulling is op bijna elk gezin - zelfs voor mensen met menselijke kinderen en K9-kinderen. Typisch Brits, de Britse korthaar kat is ontspannen, gemakkelijk in de omgang en buitengewoon aanhankelijk.

Een echt beeld van elegantie, als je niet meteen valt voor hun teddybeerachtige uiterlijk (onwaarschijnlijk), dan zullen hun oogverblindende persoonlijkheden je zeker overtuigen. Dit geeft uw dierenarts de kans om uw kat te ontmoeten en haar te leren kennen, en biedt ook een kans die de dierenarts van de fokker misschien heeft gemist. Als je je Britse korthaar een lichaamsharnas kunt laten accepteren, heb je een hulpmiddel van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat ze alle oefeningen krijgt die ze nodig heeft, terwijl ze haar toch beschermt tegen de bedreigingen die in de buitenwereld aanwezig zijn. Houd er rekening mee dat senior British Shorthairs moeite hebben om zichzelf vrij te houden van losse vacht en matten; je moet een aantal van hun verzorgingstaken overnemen om ze in goede conditie te houden.

Het is nodig omdat het krassen helpt voorkomen, maar ook omdat katten ingegroeide nagels kunnen krijgen, net als mensen. In 1910 waren er drie hoofdgroepen; deze kwamen samen om de Algemene Raad van de Cat Fancy of GCCF te vormen. De meeste „gemene Britse Shorthairs zijn perfect traceerbaar, ze worden gewoon buiten het uithoudingsvermogen geduwd door hun goedbedoelende eigenaren. Mannelijke katten moeten worden getest op hemofilie B (vrouwtjes kunnen het gen dragen maar kunnen de aandoening niet ontwikkelen).

Helaas hebben Britse korthaar jongens een aantal erfelijke problemen die hun leven kunnen verkorten en het leven minder leuk kunnen maken. Onthoud dat dit de fascinerende geschiedenis van hetzelfde ras is en hun connectie met de oude Romeinen, leer over het uiterlijk en de persoonlijkheid van de Britse Shorthairs, ontdek waar u uw perfecte metgezel voor Britse korthaar kunt ontdekken. Weir moedigde anderen aan om kattenfokkerij voort te zetten en hielp bij het consolideren van de vroegste iteratie van de kattenfantasie in het VK. Een van de geweldige dingen van British Shorthairs is dat je een calico- of schildpad-gestreepte kat kunt krijgen zonder dat je die beruchte „tortitude” hoeft te verdragen.

Als u echter al een tijdje katteneigenaar bent, begrijpt u de waarde van de diensten die goede fokkers bieden. Toch zal een Britse korthaar minder snel agressief worden of uithalen naar een kind dat een beetje ruw of overdreven hardnekkig is dan de meeste katten. Over het algemeen zou ik elke katteneigenaar willen aanmoedigen om zijn kat binnen te houden, zelfs een winterhard ras zoals de Britse korthaar. Als kittens en jonge volwassenen zijn dit niet echt een probleem, maar naarmate uw Britse korthaar ouder wordt, zullen ze dringender worden.

Ik raad een grote plastic opbergkist aan met één kant ingesneden zodat de kat gemakkelijk in en uit kan stappen.

Leave a Comment

Required fields are marked *