Is britse korthaar de beste kat?

Inderdaad, Vet Street meldt dat de Britse korthaar kat een over het algemeen gezond ras is. Natuurlijk hebben alle katten het potentieel om gezondheidsproblemen te ontwikkelen, dus hebben ze regelmatig controles nodig zoals iedereen. Maar over het algemeen zijn dit behoorlijk winterharde kerels en dames, wat altijd welkom is voor eigenaren van gezelschapsdieren. De Britse korthaar is een zeer geduldig ras met een kalme en liefdevolle instelling.

Ze hechten zich gemakkelijk aan jongeren en tolereren een bepaalde hoeveelheid kinderlijke ruwheid zonder schichtig of agressief te worden. Een boze Britse korthaar zal zichzelf over het algemeen in een huff uittrekken in plaats van vingers te bijten of uit te halen om met haar klauwen naar grijpende handjes te slaan. Dat gezegd hebbende, moet je altijd toezicht houden op kleine kinderen rond dieren. Leer ze dat een huisdier geen speelgoed is en moedig ze aan zich voor te stellen hoe ze zich zouden kunnen voelen over een bepaalde behandeling als ze een kat waren.

Kinderen krijgen het idee meestal vrij snel als je het in die termen aan hen voorlegt. De Britse korthaar is een van de oudste kattenrassen. Vaak beschreven als „teddybeerachtig”, dit ras is aanhankelijk, goedaardig en fel loyaal, maar ook speels en nieuwsgierig. De Britse korthaar is een geweldige metgezel voor individuen en gezinnen met kinderen.

Alles aan de Britse korthaar is groter dan het leven, van zijn sterke, dikke bouw en ronde, gelukkige gezicht tot zijn genereuze karakter. Ondanks dat het zeer intelligent is, is dit zachte ras zeer geschikt voor een rustig, rustig leven. Een Britse korthaar is ook comfortabel met kinderen en andere huisdieren. Als u de eigenaar bent van een Britse korthaar kat of overweegt er een te kopen, kunt u onze kattenverzekeringspolissen bekijken om ervoor te zorgen dat uw huisdier de zorg krijgt die ze nodig hebben in het geval van een ziekte of ongeval.

De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar. Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteiten voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend. Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden. Britse kortharen zijn kalm en niet veeleisend.

Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando. Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet per se op schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen. Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert. De Britse korthaar is een zeer aangename kat om als metgezel te hebben.

Ze is makkelijk in de omgang en kalm. De Britten zijn een zeer loyale, liefhebbende kat en zullen zich hechten aan al haar familieleden. British Shorthairs kunnen vatbaar zijn voor het ontwikkelen van taille, dus een goed voedingsdieet en dagelijkse lichaamsbeweging zijn van vitaal belang voor hun welzijn en gezondheid op lange termijn. Britten mogen hun achtereinde niet langs hun buik laten slepen, omdat dit hen ongemakkelijk en onzeker kan maken.

British Shorthairs zijn een van de meest geliefde stamboomrassen die er zijn, met een aanzienlijke geldwaarde indien verkocht op. Dit klinkt misschien allemaal nogal veel, maar het duurt echt niet lang en kan een groot verschil maken voor het welzijn van je Britse korthaar. Alsof dit nog niet genoeg was, nam Harrison de nederige straatkat van Groot-Brittannië en transformeerde het via een intensief fokprogramma in het stamboomras dat hij de Britten noemde. Als je op zoek bent naar een kalme, zachtaardige huiskat die niet constant een opschudding veroorzaakt, dan is de Britse korthaar ideaal.

Eén blik op elke grijnzende Britse korthaar en je zult meteen weten waarom deze kat al lang wordt bewonderd in verhalen en animatiefilms. De Britse korthaar is niet alleen van nature aan de grote kant, maar is ook meer dan een beetje vatbaar voor overgewicht. Borstel of kam de vacht van de Britse korthaar twee of drie keer per week om minimaal los haar te houden. Zoals de meeste katten, zijn Britse steno niet al te kieskeurig over waar ze wonen, zolang ze liefdevolle eigenaren hebben die de tijd nemen om met hen om te gaan.

U kunt ervoor zorgen dat uw Britse korthaar een lang en gezond leven heeft door haar een verstandig dieet te geven, haar één keer per jaar te laten controleren en ervoor te zorgen dat ze voldoende stimulatie en lichaamsbeweging krijgt. Het is heel gebruikelijk dat een Britse korthaar, uren van tevoren gelukkig dommelt, opspringt en bij de deur gaat zitten in afwachting van de aanstaande terugkeer van een familielid. Katten doden ook een positief verbazingwekkend aantal kleine vogels en dieren als ze de vrijheid krijgen om dat te doen; ondanks hun zoetheid en volgzaamheid zijn Britse Shorthairs net zo woest bij het jagen als elke andere kat, zo niet meer. British Shorthairs zijn een van de meest populaire rassen vanwege hun vriendelijke aard, gelijkmatige persoonlijkheden en vanwege de sterke banden die ze vaak vormen met eigenaren.

Hoewel de Britse korthaar een uitstekende metgezel is voor een kat of hond, moet u uw BSH absoluut geen toegang geven tot kleinere dieren. .

Leave a Comment

Required fields are marked *