Waarom zijn Britse steno zo vriendelijk?

Ja, Britse Shorthairs zijn vriendelijke metgezellen, in plaats van katten die dol zijn op knuffels. Deze ontspannen en relaxte katten nestelen zich tot ver in het gezinsleven. Het zijn relatief grote katten die liever naast hun mensen zitten in plaats van op schoot te liggen. Britse Shorthairs zijn gemakkelijk in de omgang, niet veeleisend, aanhankelijke kat, maar ze zijn vrij gereserveerd.

Ze zullen niet op je schoot zitten, maar ze vinden het leuk om dicht bij hun eigenaar te zijn, en ze kunnen heel toegewijd zijn. Ze zijn zachtaardig, stil, maar niet erg actief en houden ervan om alles te observeren wat er in hun omgeving gebeurt. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en trainbaar en zullen een hechte band hebben met hun families. Ze kunnen meestal goed opschieten met goed opgevoede kinderen.

Een van de meest populaire kattenrassen ter wereld, de Britse korthaar wordt toepasselijk genoemd. Ze hebben niet alleen een dikke, pluche korte jas, ze hebben ook een vriendelijke maar no-nonsense, dat wil zeggen, eerder Britse gevoeligheid voor het leven. Britse steno zijn ideale gezinskatten en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn, maar kunnen hun neus opsteken als ze te veel worden vastgehouden of geknuffeld. Ook zijn Britse Shorthairs bijna altijd verlegen voor vreemden, maar ze kunnen ook snel opwarmen en zich diep wijden aan hun mensen.

Een andere eigenschap die British Shorthairs populair maakt bij kattenliefhebbers is het feit dat ze uitstekende huiskatten zijn. Ja, Britse korthaar katten zijn gemakkelijk te trainen omdat ze intelligent zijn en een hechte band aangaan met hun baasje. Trainen is meestal gemakkelijk omdat deze katten zelden dingen uit verveling vernietigen en meestal geen ongewenst gedrag ontwikkelen. Nogmaals, deze katten kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties.

Als je het grootste deel van de dag weg bent, zal je Britse korthaar waarschijnlijk een comfortabele plek vinden en een dutje doen terwijl ze wachten op je terugkeer. Britse korthaar katten uiten vaak hun genegenheid door langzaam te knipperen. Het is iets dat katten doen om je aanwezigheid te erkennen en te laten zien dat ze je vertrouwen door hun ogen te sluiten in jouw aanwezigheid. De Cheshire Cat was ongetwijfeld een Britse korthaar.

Deze lachende katten genieten van aandacht, zijn normaal gesproken stil, maar hebben af en toe uitbarstingen van gekke activiteiten voordat ze weer veranderen in je aanhankelijke, waardige vriend. Ze kunnen goed overweg met kinderen en kattenvriendelijke honden. Britse kortharen zijn kalm en niet veeleisend. Mannetjes zijn grote, gemakkelijke nokken met een happy-go-lucky karakter maar een natuurlijke sfeer van commando.

Beiden willen alleen bij hun mensen zijn, niet per se op schoot of rondgedragen worden, maar naast hen of in dezelfde kamer met hen. Als je niet thuis bent, zijn ze tevreden om zichzelf te vermaken totdat je terugkeert. Ze zijn de perfecte metgezel als je een huisdier wilt dat met je op de bank zal ontspannen, maar bereid is om je Britse korthaar veel liefde en aandacht te geven. Hoewel British Shorthairs een over het algemeen gezond ras zijn, kunnen kattenastrofen elke kat op elke leeftijd overkomen.

Lees meer over de prettige en gemakkelijke persoonlijkheid van de Britse korthaar met de volgende veelgestelde vragen. Britse korthaar katten zijn gemakkelijk in de omgang en zullen iedereen in het gezin (inclusief honden en andere katten) behandelen als een goede vriend, vooral als ze als kittens worden gesocialiseerd. Britse steno is actief zonder luidruchtig te zijn, ze zijn aanhankelijk zonder kleverig te zijn, en ze zijn slim, maar voelen niet de behoefte om te pronken door uit te zoeken hoe je je koelkast moet openen. Hoewel Britse korthaar katten niet erg vocaal zijn, zult u uw huisdier horen spinnen en andere geluiden maken wanneer ze zich veilig of tevreden voelen.

Je wilt dat je Britse korthaar gelukkig en gezond is, zodat je kunt genieten van je tijd met hem, dus doe je huiswerk voordat je hem naar huis brengt. Hoewel Britse korthaar katten niet graag knuffelen of opgepakt worden, zullen sommigen graag op je schoot zitten. Britse Shorthairs vinden het meestal niet leuk als mensen ze oppikken, omdat knuffelen niet is hoe ze genegenheid uiten. Tijdens de eerste georganiseerde kattenshow, gehouden in Crystal Palace in Londen in 1871, won een blauwe tabby Britse korthaar van Weir Best in Show.

Britse steno zal actief elk klein dier achtervolgen en aanvallen dat hun roofzuchtige reactie veroorzaakt. Waar u ook uw Britse korthaar aanschaft, zorg ervoor dat u een goed contract hebt met de verkoper, opvang of reddingsgroep waarin verantwoordelijkheden aan beide kanten worden uiteengezet. Interactief speelgoed, visstokken, ballen, lasers en klimstructuren zoals kattenbomen en kattenplanken helpen je Britse korthaar fit en trim te houden, fysiek en mentaal. Uw Britse korthaar zal miauwen, spinnen en andere geluiden maken om met u te communiceren en uw aandacht te trekken.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *